IE haksız rekabete mi yol açıyor?

Daha önce de Microsoft'a büyük cezalar kesen AB, bu kez kafayı Internet Explorer'a taktı.

IE yine baş ağrıtıyor!

Tarayıcı savaşları devam ederken sizlere cephedeki her gelişmeyi anında iletiyoruz. Son sayımlara göre Internet Explorer pazarın yaklaşık %75'ini elinde bulunduruyor. Fakat Microsoft lehine olan bu oran, AB'nin yeni yasal müdahalesi ile değişebilir.

AB, Internet Explorer'ın, son derece yaygın olan Windows işletim sistemlerinde yüklü olarak gelmesinin tarayıcı pazarında haksız rekabete yol açtığı iddiasında bulundu. AB'nin iddianamesine göre bu durum rekabete zarar veriyor, pazardaki olası gelişmeleri zorlaştırıyor ve en önemlisi kullanıcıların seçme özgürlüğünü kısıtlıyor.

AB ve Microsoft'un yıldızları bir türlü barışamadı. 2008 Şubat'ında AB, ABD'li dev firmanın yazılım sektöründeki rekabetin önünü kesmekle suçlanmış ve Microsoft geri adım atmayınca tam 899 milyon Euro'luk (yaklaşık 1,95 milyar TL) bir ceza uygulamasına gitmişti. Uzmanlar Microsoft'un yine itiraz edeceğini, ancak bu kez suçlamaya daha ılımlı yaklaşacağını ön görüyorlar. Bunun sebebi ise dev firmanın artık tüm yumurtalarını aynı sepete koymaması; yani Xbox 360 ve sunucu yazılımları pazarında da eskiye oranda daha farklı gelir kaynaklarına sahip olması gösteriliyor. Bakalım Internet Explorer'ın gelecek falında daha neler göreceğiz?

Okuyucu Yorumları