Microsoft, Office 14'ü ne zaman yayınlayacak?

MS'in yeni Office paketi Office 14 son kullanıcıya ne zaman ulaşacak, neler sunacak? İşte cevaplar.

Yeni Office ne zaman?

Halil Mollaoğlu - Selim Öztürk

Microsoft'un merakla beklenen yeni Office paketi Office 14'ün çıkış tarihiyle ilgili spekülasyonlar tüm hızıyla devam ederken, güvenilir bir kaynak olan UX Evangelist'in yayınladığı bir slayda göre Office 14, 2010 yılından önce son kullanıcıyla buluşmayacak. Eğer bir aksilik olmazsa, 2010, Office 14 ile tanıştığımız yıl olacak. Bunun bir diğer anlamı ise, son zamanlarda sıklıkla dile getirilen "Windows 7 ve yeni Office aynı anda sunulacak" iddiasının doğru olmadığı.

Office uygulamalarının kronolojik bir sırada göründüğü ilgili slaytta, Office uygulamalarının 2003 yılından 2010 yılına kadar olan süreci gösteriliyor. Microsoft, şimdilik yeni Office paketiyle ilgili pek fazla konuşmak istemese de, çıkış tarihinin yaklaşmasıyla birlikte Office 14'le ilgili daha detaylı bilgilerin kamuoyuna açıklanacağı söylenebilir.

Yeni Office'de neler olacak?

Yeni Office'de neler olacak?
PowerPoint 2007: Office 14'de Ribbon tüm uygulamaları giydirecek.

Microsoft bir sonraki Office paketinde Ribbon olarak adlandırılan arayüzü daha yoğun bir şekilde kullanacak. Yine aynı sitede yazan Microsoft uzmanı Stephen Chapman'ın firma içi kaynaklardan aldığı bilgiye göre "Fluent UI" marka ismiyle de tanınan ve Office 2007'de siftahı yapılan kullanıcı arabirimi Office 14'ün tüm bileşenlerinde kullanılacak. Ribbon arayüzü Office 2007'de sadece Word, Excel ve PowerPoint bileşenlerinde kullanılmıştı.

Yine Chapman'in öğrendiğine göre Office 14'ün tüm bileşenleri Ribbon'u kullanmakla kalmayacak, SharePoint intranet-sayfaları da bu arabirim ile donatılacak. Bu sayede karmaşık görevler çok daha hızlı bir şekilde yerine getirilebilecek.

Okuyucu Yorumları