Nokia sadece cep telefonu üretmekten sıkıldı

Nokia sadece telefon üretmekten sıkıldı: Yakında Nokia markasını çok farklı bir cihazda görebiliriz.

Telefon Nokia'ya yetmedi!

Bundan sadece birkaç ay önce, 2008'in sonlarında Nokia yöneticisi Olli-Pekka Kallasvuo'a, ortalarda dolaşan firmanın bilgisayar üretimine başlayacağı söylentileri sorulduğunda Kallasvuo net bir dille böyle bir niyetleri olmadığını söylemişti. Fakat şimdi aynı Kallasvuo, Nokia'nın diz üstü bilgisayar üreteceğini resmi olarak açıklayan isim oldu.

"Diz üstü bilgisayar üretmeyi son derece ciddi olarak düşünüyoruz" diyen Kallasvuo; "Bundan beş yıl sonra bugün cep telefonu dediğimiz şey ile, bugün bilgisayar dediğimiz şeyin arasında pek de bir fark kalmadığını göreceğiz" diye konuştu.

Bundan kısa bir süre önce en büyük bilgisayar üreticilerinden Acer, kendi ürettiği 8 cep telefonu modeli ile telekomünikasyon pazarına girmişti. Fakat bir bilgisayar üreticisinin, özellikle kar marjının yüksek olduğu smartphone pazarına girmesi daha anlaşılabilir bir durumken, rekabetin yüksek, kar marjının düşük olduğu diz üstü bilgisayar pazarına neden bir telefon üreticisi girmek istiyor?

Bunun asıl sebebi, Nokia'nın geniş dağıtım ağından daha fazla faydalanmak istemesi. Artık pek çok yerde cep telefonları ve laptop'lar yan yana satılırken, Nokia'nın hedefi dağıtım avantajını kullanarak diz üstü bilgisayar sektöründe de var olmak.

Okuyucu Yorumları