Windows 7: Açık beta süreci başlıyor

Win 7'nin beta sürecinin başladığı resmen doğrulandı. İndirmek isteyenler ellerini çabuk tutmalı!

Win 7: Yetişen indirecek!

Cevabını bulamayan Windows 7 soruları...

Microsoft, Windows Vista halefi "Windows 7" nin açık beta sürecinin başlattı. Daha öncesinde işletim sisteminin bir beta sürümü birçok paylaşım ağında ortaya çıkmıştı.

Microsoft şefi Steve Ballmer Las Vegas'ta gerçekleşen CES etkinliğinin açılış konuşması sırasında "tüm zamanların en iyi Windows'u" ifadesinden daha aşağısını kullanmadı. Özellikle Windows Vista'nın eleştirilen yönlerini vurgulayarak halefi için söz verdi: "En önemli maddeleri karışıma ekledik: Basitlik, güvenilirlik, hız. İşletim sistemini rayına sokmak ve hazır hale getirmek için çok sıkı çalışıyoruz".

Yine her zamanki gibi final sürüm için kesin bir çıkış tarihi açıklamadı. Resmi olarak Microsoft hala 2010'un başlangıcını gösteriyor fakat branş uzmanları bu senenin ortasında çıkmasını bekliyor.

Windows 7'nin resmi beta sürümü geliştiriciler tarafından hemen indirebiliyor, tüm halka ise yarın, 9 Ocak 2009'da açılacak. Farklı dillerde piyasaya sürülecek olan betanın dağıtılacağı kullanıcı sayısı 2,5 milyon ile sınırlı olacak. Sonrasında betayı kullanmanız için gerekli ürün anahtarının dağıtımı duracak. Elbette CHIP Online bu süreç başladığı anda sizi hemen haberdar edecek.

Ayrıntılar için, Microsoft'tan Brandon LeBlanc'ın resmi web blog'una göz atabilirsiniz (İngilizce). Blog'da söylendiğine göre Beta, bu adresten indirilmeye sunulacak ve ISO dosyası olarak gelecek. İndirenler, bu dosyayı bir DVD'ye açmak zorunda...

Okuyucu Yorumları