XP'yi bırakamayanlar hesabını verecek!

Microsoft'un patronu Steve Ballmer, Windows XP'den vazgeçemeyenleri işte böyle uyardı...

Microsoft XP'ye karşı!

Vista'nın bekleyen ilgiyi görememesinin üzerine, pek çok kullanıcı ve kurum işletim sistemi olarak hala Windows XP kullanıyor. Steve Ballmer ise XP'den vazgeçemeyen bu bilişim firmalarını şu sözlerle uyardı: "Eğer bugün 4 - 5 yıllık bir işletim sistemi kullanırsanız, pek çok insan patronlarına niye evde kullandıkları işletim sistemine ofiste sahip olmadıklarını sormaya başlayacak". Özellikle Windows 7 ile görsellik, güvenlik ve daha uzun pil ömrü konularında büyük aşamalar kaydedildiğinin altını çizen Ballmer bunların "kullanıcıların önemsediği konularda ileriye dönük çok olumlu adımlar" olarak nitelendirdi.

Steve Ballmer özellikle kurumsal sistem hizmetleri sunan firmaların, hala yeni bilgisayarlara Windows XP kurmaya devam etmelerinin, ciddi tepkilere neden olabileceğini iddia etti. Vista ile özellikle güvenlik anlamında başlatılmış olan bazı yeniliklerin Windows 7 ile daha da gelişerek devam ettiğinin altını çizen Ballmer, yeni işletim sisteminin hızla son haline getirileceğinin de müjdesini bir kez daha yineledi.

Microsoft, ayrıca XP kullanıcılarına güzel bir de haber verdi. Daha önce söylentisi ortalarda dolaşan XP'den Windows 7'ye ucuza geçiş imkanı da, Microsoft'un haberi doğrulaması ile resmiyet kazandı.

Okuyucu Yorumları