Yeni shuffle: Minik iPod artık konuşuyor...

iPod ailesinin en ufak üyesi shuffle yenilendi: Artık çok daha küçük; üstelik konuşabiliyor...

iPod konuşmayı öğrendi!

Apple iPod ailesinin e mink üyesi shuffle'ın yeni modelini tanıttı. Dünyanın en ufak MP3 çaları selef modelin yarısı kadar büyük ve tamamen yeni bir tasarımla piyasaya sürülüyor. Püf nokta: iPod artık şarkı isimlerini, oynatma listelerini ve şarkıcıları söylüyor.

Üçüncü nesil Shuffle artık bir AA pilden de daha küçük. Yeni bir görünümün yanında yeni özellikler de kazanıyor. İstendiğinde MP3 çalar sahibiyle konuşabiliyor ve böylece şarkı ismi, oynatma listesi veya şarkıcı hakkında bilgi veriyor. iPod shuffle kullanıcıyı şarj durumu hakkında da bilgilendirebiliyor.

Konuşma fonksiyonu ve iki kat bellek

Konuşma fonksiyonu ve iki kat bellek
Artık çok daha küçük: Yeni iPod shuffle.

Shuffle kulaklık kablosuna yerleştirilen tuşlar aracığıyla yönetiliyor. Tuşa basıldığında oynatma/duraklatma gibi komutlar verilebiliyor, ses ayarlanabiliyor, şarkı listeleri arasında geçiş yapılabiliyor veya şarkı ve sanatçı ismi söyletilebiliyor. Pil süresinin 10 saat olduğu belirtiliyor. Cihaz yaklaşık 1000 şarkı alabiliyor, depolama alanı 4 GB büyüklüğünde.

Üçüncü nesil iPod shuffle kısa bir süre içinde siyah veya gümüş renkte yaklaşık 95 dolara (yurtdışı fiyatı) temin edilebilecek. Shuffle, kumandalı kulak-içi kulaklık ve iPod shuffle USB kablosuyla beraber satılıyor. Cihazı müzikle doldurmak için gerekli olan iTunes yazılımının CD'si sunulmuyor, fakat ücretsiz olarak internetten indirilebiliyor.

Yeni iPod shuffle'ın resimlerini sizin için galerimizde bir araya getirdik.

Okuyucu Yorumları