YouTube: Google yeni gelir kapısını buldu!

YouTube'dan video indirmek isteyenlere bir iyi, bir de kötü haber: Yakında indirebileceksiniz ama...

YouTube'da video pazarı!

Birçok haberimizde dile getirdiğimiz üzere Google, gelirlerinin büyük bir bölümünü online reklamcılıktan kazanıyor. Ancak şirketin kullanıcılarına sunduğu onlarca servisi de bulunuyor ve bu servislerden de gelir elde etmek Google'ın bugün için en büyük hedeflerinden biri.

Bu anlamda Google'ın popüler servislerinden YouTube'da çok önemli bir adım atılmak üzere. YouTube ile ortaklığı bulunan kişi ve kurumların videoları bundan böyle indirilebilecek; ancak ücrete tabi olarak... Diğer bir deyişle, YouTube üzerinden bir videoyu bilgisayarına indirmek isteyen kullanıcıların, cüzi miktarda bir ödeme yapması istenebilir.

Henüz test aşamasında olan bu sistemin başarılı olması halinde ise Google, tüm ortaklarına videoları için kullanıcılardan belirli bir ücret talep etmesine izin verecek ve ortaklarının YouTube kullanıcılarından istediği ücretin bir kısmını kendisi alacak. Test aşamasında olan videoların indirme fiyatları ise şimdilik 1 Dolar seviyelerinde seyrediyor ve Google'ın bu fiyat üzerinden ne kadarında kesintide bulunacağı henüz bilinmiyor.

Google, bu konuda başarılı olabilir mi?

Google, bu konuda başarılı olabilir mi?
Henüz test aşamasında olan yeni sistemde videoların ücretleri 1 Dolar seviyelerinde bulunuyor.

Google'ın YouTube'da böylesi bir servisi sunmasının bir diğer nedeni ise Checkout isimli yeni servisi. Bu servisini kullanıcıları arasında popüler bir hale getirmek isteyen Google, YouTube'dan video satın almak isteyen kullanıcıları Google Checkout'a yönlendirecek ve satın alma işlemi bu servis üzerinden gerçekleşecek.

Bu konuda akıllara takılan önemli bir soru ise şu: Google, YouTube'daki videolar üzerinden gerçekten gelir elde edebilecek mi? Google yetkililerine göre yakın gelecekte TV programlarının, dizilerin ve filmlerin YouTube'da gösterilmeye başlanmasıyla birlikte kullanıcıların YouTube'dan video satın alma olasılığı daha da artmış olacak ve gelirlerinin büyük bir bölümünü online reklamlardan sağlayan Google da böylece YouTube'u kendisi için yeni bir gelir kapısı haline getirebilecek.

Okuyucu Yorumları