abcdefghijklmnopqrstuvwxyz.com'u Google aldı!

Alphabet.com alan adını BMW'den alamayan Google, onun yerine bu ilginç alan adını "korumasına aldı"

abcdefghijklmnopqrstuvwxyz

Google, Ağustos ayında kendisini Alphabet adında bir ana şirketin altında konumlandıracağını duyurarak dünyayı şaşırtmıştı. Şirketin alan adıyla ilgili yaşadığı sorun, henüz çözülmemiş gibi görünse de bu konuda yeni bir gelişme var.

Alphabet web sitesi, pek de açıklayıcı olmayan ABC.xyz'de konumlandırılmış bulunuyor. Alphabet.com'un otomotiv devi BMW'nin elinde bulunması ve muhtemelen böyle kalacak olması, Google'ı farklı bir çözüme itmiş olabilir. Domain Investing'in keşfine göre Google, alfabenin tüm harflerinden oluşan abcdefghijklmnopqrstuvwxyz.com alan adını satın aldı.

Bu alan adını daha önce şaka amaçlı almak aklınızdan geçmiş olabilir, ancak şu an itibariyle iş işten tamamen geçmiş durumda. Alan adının whois kayıtları, adın 1999'da oluşturulduğunu, Google'a satılana kadar özel bir varlık altında tutulduğunu söylüyor. Site, şu an sizi herhangi bir sayfaya yönlendirmiyor. Buradan Google'ın Alphabet'le ilgili olabilecek alan adlarını koruma altına almak istediği sonucunu çıkarmak mümkün..

Okuyucu Yorumları