ABD, casusluğa onay mı veriyor?

ABD istihbarat birimleri, casusluk faaliyetleri için her türlü açığı kullanma iznini kopardı mı?

Casusluk serbest mi?

New York Times gazetesi, Beyaz Saray'dan edindiğini iddia ettiği bir bilgide, Obama'nın NSA ve CIA gibi istihbarat birimlerine, Heartbleed gibi açıkların keşfedilmesi halinde, halkın cyber güvenliğini sağlamak adına, bu açıkların yamanması için girişimde bulunması emrini verdiğini duyurdu.

Ancak önemli güvenlik operasyonları için bu açıklar kullanılıyorsa, NSA gibi istihbarat birimlerinin açıklar konusunda kamuoyunu uyarmakla yükümlü olmadığı da Obama'nın bildirisine eklenmiş. Bu da NSA'nın yazılımlarda keşfettiği güvenlik açıklarını kullanarak dilediği gibi istihabarat çalışması yapmasına kapı açıyor.

Hatta, NSA ve CIA'nin, güvenlik şirketlerini kontrol altına alarak bu açıkların duyurulmasını engelleyebileceği ve geciktirebileceği şüphesi de oluşmuş durumda. Obama yönetimi şu anda, NSA'nın daha önce Heartbleed açığından haberdar olduğu ve bunu istihbarat toplamak için kullandığı iddiasını reddediyor ancak dünyada yaygın inanç, açığın çok uzun zamandır NSA tarafından kullanıldığı yönünde...

Okuyucu Yorumları