ABD'nin Megaupload inadı bitmiyor!

Artık Megaupload yok ama ABD hükümetinin eski efsane siteye öfkesi dinmek bilmiyor!

Megaupload inadı bitmiyor!

ABD'nin Megaupload öfkesi dinmiyor. Yeni Zellanda'da yaşayan kurucusu Kim Dotcom'u yakalamak için 2012'de Yeni Zellanda'nın güvenlik güçlerini harekete geçirip özel SWAT timleri ve saldırı helikopterleri ile Kim Dotcom'un malikanesini basarak Megaupload'ın kurucusunu göz korkutan bir şov ile tutuklatan ABD, hedefindeki ismin birkaç saat sonra serbest kalmasıyla şok olmuştu. Megaupload'ın kapanmasını sağlasa da, Kim'in daha sonra yasal bir "bulut bilişim" servisi olarak Mega'yı hayata geçirmesine engel olamadı. ABD'nin en çok arananlar listesinde yer alan Edward Snowden'e, güvenli ve izlenemez şekilde telekonferans yapabilmesi için geliştirdiği Megachat servisini de hayata geçiren Kim Dotcom, ABD'yi çileden çıkarmıştı.

ABD belki Kim Dotcom'u ele geçiremedi ama şimdi, eski Megaupload sitesinin geliştirilmesinden sorumlu bir yazılımcıyı ABD sınırları içinde tutuklayarak alıkoydu. Amacının ise, Kim Dotcom'a karşı açılan davada eski yazılımcının da ifade vermesini sağlamak. Yazılımcının ABD'ye gizlice girdiği ancak parası bitince daha fazla gizlenme imkanı kalmadığı için kimliğinin deşifre olduğu vurgulanıyor.

ABD bu şekilde, Kim Dotcom'u ABD mahkemelerinde mahkum ederek hakkında uluslararası yakalama kararı çıkartmak istiyor ancak Kim Dotcom da avukatlar ordusu ile bu davalarda güçlü savunmalar yaparak, suçlamaları reddediyor. Bu arada Kim Dotcom'un ABD bankalarında dondurulmuş durumda bulunan önemli miktarda parası bulunuyor ve Yeni Zellanda'daki avukatları, savuma masraflarının karşılanması ve davanın sağlıklı yürümesi için bu dondurulmuş banka hesaplarından kendilerine ödeme yapılması amacıyla ABD hükumetiyle pazarlık yapıyorlar.

Okuyucu Yorumları