AB'de kalmak isteyen İngilizler'den skandal çaba!

AB'den ayrılma kararını beğenmeyen İngilizler'in internet üzerinde başlattıkları kampanyada ufak çaplı bir skandal ortaya çıktı!

İnternet kampanyasında skandal!

İngiltere'nin geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği tarihi referandumdan AB'den ayrılma kararı çıkmıştı. Avrupa Birliği'nden ayrılma yanlılarının yüzde 52'yle kazandığı oylamanın ardından bu sonucu kabullenmek istemeyenler ikinci bir referandum için imza toplamaya başladılar. Brexit referandumunun sonuçlarının yankıları sürerken, bir viral haline gelen bu çevrimiçi dilekçe kapsamında 4 milyondan fazla imza toplanmış durumda.

Britanya Parlamentosu'ndan yetkililer tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada toplanan imzaların doğruluğunun araştırıldığı belirtildi. Zira söz konusu dilekçedeki bazı imzaların bir tür sahtekarlığa neden olacak biçimde bot'lar tarafından eklendiği iddia edilmişti. Bu otomatik bot'lar tarafından eklenen imzaların IP adreslerinin Vatikan, Antarktika ve Kuzey Kore gibi yerlere ait olduğu belirtiliyor.

Yetkililer yaptıkları incelemeler sonucunda çeşitli teknikler kullanarak; bot'lar tarafından oluşturulduğu tespit edilen 77 bin imzanın iptal edildiğini açıkladı. AB karşıtı çevreler, bu durumun skandal olarak değerlendirilmesi gerektiğini savunuyor.

Parlamentoya bağlı bir komitenin söz konusu dilekçenin ikinci bir referandum talebinin parlamentoda tartışılıp tartışılmayacağına bu hafta karar vermesi bekleniyor.

Okuyucu Yorumları