Adblock Plus, Facebook reklamlarını yine engelledi

Geçtiğimiz günlerde reklam engelleyicileri engellemenin bir yolunu bulan Facebook'a, Adblock Plus'tan sert bir tokat geldi!

Reklam engelleyici savaşı sertleşti!

Facebook'un reklam engelleyicilere vurduğu tokada Adblock Plus'tan sert bir karşılık geldi. Facebook, sadece iki gün önce reklam engellemeyi aşmanın bir yolunu bulmuştu. Ancak resmi Adblock Plus blog'undaki bir gönderiye göre eklentiyi kullananlar, aşağıdaki satırı filtrelerine ekleyerek Facebook reklamlarını ortadan kaldırabiliyorlar:

facebook.com##DIV[id^="substream_"] ._5jmm[data-dedupekey][data-cursor][data-xt][data-xt-vimpr="1"][data-ftr="1"][data-fte="1"]

Tahmin edeceğiniz üzere bu değişiklikten pek memnun olmayan Facebook ise bir yetkilisi yoluyla yaptığı açıklamada Adblock yazılımının normal Facebook içeriğini de engellemeye başladığını ileri sürdü. Adblock Plus iletişim müdürü Ben Williams, yeni filtrelerin diğer Facebook içeriklerini engelleyip engellemediği hakkında yorum yapmasa da, böyle bir şeyin yaşanmasının Facebook'un sorumluluğunda olduğunu ileri sürdü ve bir epostada şunları söyledi:

"Reklamları normal içerik olarak gösteriyorlarsa, bu sorun onların tarafındadır."

Facebook, reklam ortaklarını mutlu etmek için reklam engelleme yazılımlarıyla savaşını sürdürecek. Firmadan konu hakkında gelen açıklama, şöyle oldu: "Bu iyi bir deneyim değil ve bu sorunu çözmek istiyoruz. Reklam engelleyiciler kör enstrümanlardır. Bu yüzden reklam tercihleri gibi araçlarla kontrolü insanların eline vermek istiyoruz."

Williams ise blog gönderisinde reklam verenlerle reklam engelleme firmalarının arasındaki bu kedi fare oyunun yeni olmadığını söyledi ve Facebook'un reklam engelleyicileri yeniden atlatması halinde, reklam engelleme topluluğunun yeni bir filtre oluşturacağını söyledi.

Okuyucu Yorumları