AdblockPlus, Google'dan para mı alıyor?

Google'ın bu şirkete ödediği iddia edilen paralar, küçük çaplı bir skandal anlamına geliyor!

Google'dan skandal ödeme!

AdBlock Plus, Firefox ve Chrome gibi web tarayıcılarında kullanılan en popüler eklentilerden. Başarılı eklenti, web sitelerindeki reklamları otomatik olarak ortadan kaldırılmakta kullanılıyor. Şimdi ise Google'ın reklamlarını AdBlock Plus'ın filtrelerinden geçirebilmek için eklentiyi geliştiren şirket Eyeo'ya ödemede bulunduğu iddia edildi.

İddiayı ortaya atan Almanca web sitesi Horizont, Google'ın AdBlock'a ne kadar ödemede bulunmuş olabileceği konusunda herhangi bir bilgi vermedi. Bununla birlikte Eyeo, FAQ (sıkça sorulan sorular) sayfasında bazı büyük şirketlerin "Kabul Edilebilir Reklamlar girişimi"ne katılmak üzere ödeme bulunduklarını belirtiyor. Ayrıca şirket, daha küçük web sitelerinin ve blog'larının da "beyaz liste"ye girebileceğini ekliyor, böylece bu sitelerin de reklamları engellenmiyor.

Eyeo, bazılarına para karşılığında neden özel muamelede bulunduğunu şöyle açıklıyor: "Bu listeyi yönetmek, büyük bir çaba gerektiriyor ve bu görevi sadece gönüllülere yaptırmamız mümkün değil." "Bu nedenle rahatsız etmeyen reklamlar gösteren bazı büyük şirketlerden ödeme kabul ediyoruz."

AdBlock Plus, her ne kadar reklamsız, rahat bir sörf deneyimi sunsa da geçimini tamamen reklamlardan sağlayan web sitelerini olumsuz etkileyebiliyor. Üstelik "ödemeyi kabul ediyoruz" açıklaması, nekadar güvenilir olduğunu da sorgulanmasına yol açıyor...

Okuyucu Yorumları