AdDuplex, Windows 10 Mobile raporunu açıkladı

AdDuplex tarafından yapılan son araştırmaya göre, Windows 10, kendi ekosistemi içerisinde tırmanıyor!

Windows 10 tırmanışa geçti!

Nokia'dan sonra bir türlü işleri yolunda gitmeyen Windows Mobile, Android ve iOS'un gerisinde durmaya devam ediyor. Fakat gelen yeni işletim sistemi Windows 10 Mobile, yükselişte. AdDuplex tarafından hazırlanan rapora göre Windows 10 Mobile, ekosistem içinde geçtiğimiz aya göre yükseliş gösteriyor.

İşletim sistemini, kullanıcılar tarafından kullanılan versiyonlarla ele alan, ayrıca Windows ekosisteminde kullanılan telefonları da elden geçiren AdDuplex, özellikle Windows 10 Mobile kullanımında ciddi bir artış görüntüledi. Bir önceki ay kullanım oranı yüzde 11.9 olan Windows 10 Mobile, şu an paydasını yüzde 14'e genişletmiş durumda. Ayrıca Windows 10 Mobile kullanıcıların yüzde 52.4'ü de şimdiden Anniversary Update'e terfi etmiş.

Windows 10 Mobile'ın büyümesine karşın Windows ekosisteminin halen lideri Windows Phone 8.1. Yüzde 77.3'lük kullanım oranıyla pastadan en büyük payı alan 8.1'i, 10 Mobile takp ediyor. Ardından Windows Phone 8.0 yüzde 6.7 ile gelirken, son sırada yüzde 1.9'la Windows Phone 7.x yer alıyor.

Ayrıca Windows 10 Mobile kullanan cihazları da listeleyen AdDuplex, Lumia 550, Lumia 640 ve Lumia 535'le en çok Windows 10 Mobile kullanan telefon modelleri olduğunu da ortaya koymuş.

Okuyucu Yorumları