AeroMobil'in uçan otomobili 2017'de geliyor!

Yılların uçan otomobil hayali, test uçuşları yapan bu firmaya göre 2 sene içinde gerçek olacak!

Uçan araba gerçek oluyor!

AeroMobil'in yeni uçan otomobili, bir prototip olmaktan öteye geçip, 2017'de piyasada olma iddiasında. SXSW'de konuşan AeroMobil CEO'su Juraj Vaculik, aracın ilk modelinin "zengin süper-otomobil alıcıları" için satışa sunulacağını söylüyor.

Vaculik, modern dönemde insanları etkileyen üç çeşit "hapse" inanıyor: Trafik hapsi, havaalanı hapsi ve kötü altyapı hapsi. CEO, sürücüsüz otomobillerin sorunu "kısmen" çözdüğü, gerçek çözümün ise uçan otomobiller olduğu fikrinde.

Uçan otomobiller için henüz erken olduğunu düşünüyor olabilirsiniz, ancak Vaculik, onlar hakkında oldukça ciddi. Birkaç senedir geliştirilen aracın son sürümü, sadece uçak pistlerinden değil, çim arazilerden de havalanabiliyor veya çime iniş yapabiliyor. Vaculik'in hayalinde otoban ve benzin istasyonlarının yakınında çim alanlar oluşturulması var, bu sayede aracın kalkıp inebileceği alanlar artırılmış oluyor.

İki koltuk ve bir paraşüt içeren ilk ticari ürünün 2017'de piyasaya sürülmesi planlanıyor. AeroMobil'in bu hedefi tutturup tutturamayacağı belli değil, ancak firmanın prototipi çalışıyor gibi görünüyor. Araç, mevcut uçak ve otomobil kategorilerine gireceğinden onu kullanabilmek için hem sertifikalı bir pilot olmanız, hem de ehliyete sahip olmanız gerekecek.

Vaculik, aracın tam fiyatını açıklamasa da "birkaç yüz Euro" olacağının ipucunu veriyor. Firma uçan aracından sonra kendi kendine uçabilen bir araba satmayı da planlıyor.

Okuyucu Yorumları