Ağustos: Windows 8 biraz yükseldi, XP düştü!

Windows XP halen yükseliyor mu; Windows 8 ne durumda? İşte işletim sistemlerinde son durum!

Kim yükseldi, kim düştü!

Ağustos ayı geride kaldığına göre, işletim sistemlerinin kullanım oranlarının son durumuna göz atmanın zamanı gelmiş demektir.

Net Applications'ın Temmuz ve Ağustos grafikleri arasında hızlı bir karşılaştırma yaptığımızda, Windows 8 ve 8.1'in kullanıcı sayısını bir miktar artırdığını, Windows XP'nin ise yaklaşık yüzde 1 pazar payı kaybettiğini görüyoruz. Windows 7'nin kullanım oranı ise bir aylık dönemde aynı seviyede seyretmiş. Bu gösteriyor ki Windows XP'yi bırakanlar ya Windows 8'e, ya da rakip platformlardan birine geçiş yapmışlar.

Bu arada, işletim sistemi verilerinin web'de gezinen cihazlardan toplandığını hatırlamakta fayda var. Şu dönemde internette bağlanmayan bir cihaz hayal etmek size zor gelebilir, ancak bazı PC'leri internete bağlamamak için birçok geçerli neden var.

Ağustos: Windows 8 biraz yükseldi, XP düştü!

Windows 8'in yavaş yükselişi Microsoft'u muhtemelen tatmin etmeyecektir ancak firmanın XP'nin düşüşünden memnun olacağından eminiz. Giderek yaklaşan Windows Threshold'un Windows 7 kullanıcılarının ilgisini çekip çekmeyeceği ise merak konusu.

Okuyucu Yorumları