Akıllı bisiklet olur mu? Samsung yaparsa olur

Hemen her türlü cihazın "akıllısını" piyasaya süren Samsung, bu kez çok farklı bir ürünle sahnede!

Sonunda o da akıllandı!

Samsung akıllı cihazlarının arasına yeni ve çok farklı bir ürün daha ekliyor. Yüksek kalite malzemesiyle ve şık tasarımlarıyla tanınan Giovanni Pelizzoli firmasıyla iş birliğine giden Samsung'un yeni hedefi, akıllı bisiklet!

Milano'da bir fuarda tanıtılan bisikletin en önemli noktalarından bir tanesi gövdesi. Bu gövde kavisli bir yapıda ve gövdenin yol tutuşunu arttırdığı söyleniyor. Aslına bakacak olursak tüm akıllı bileşenler bu çerçevenin içinde. Geceleri yolda bisiklet şeridi oluşturmak için 4 adet lazer bulunduran bisiklette aynı zamanda entegre GPS sistemi de bulunuyor. Bir nevi dikiz aynası görevi gören kamera ise bisikletin selesinin altına konumlandırılmış.

Akıllı bisikletin gidonunun ortasında mıknatıslı cep telefonu tutma aparatı bulunuyor. NFC destekli olabileceği söylenen bu aparata telefonunuzu koyduğunuz zaman bisikletle telefonunuz eşleşiyor. Tüm ayarlamaları cep telefonunuz üzerinden yaptığınız bisikletin cep telefonu uygulaması ise çok basit birkaç tuştan oluşuyor. Uygulama üzerinden hızınızı takip edebilir ve aynı zamanda sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz.

Bisikletin henüz prototip aşamasında olduğunu hatırlatmakta yarar var. Üretime girip girmeyeceği hakkında ise bir bilgi bulunmuyor.

Okuyucu Yorumları