Akıllı cebinizdeki 4 önemli risk!

İster iPhone olsun, ister Android veya Windows... Cebinizdeki bu 4 "bombanın" farkında mısınız?

Patlamaya hazır 4 "bomba!"

Akıllı cebimizi e-postalarımızı kontrol etmek, oyun oynamak, yolumuzu bulmak, arkadaşlarımızla iletişime geçmek, fotoğraf çekmek ve paylaşmak gibi birçok amaç için kullanıyoruz. Peki cebimizde taşıdığımız bu güçlü cihazların güvenlik risklerinin de farkında mıyız?

Zararlılar ve çeşitli güvenlik riskleri, sadece PC'leri hedef alan şeyler değiller. İşte bilmeniz gereken 4 güvenlik riski.

SMS tehditleri: Zararlı geliştiricilerinin en çok tercih ettiği yöntemlerden bir tanesi, sizi SMS yoluyla kandırarak kişisel bilgilerinizi girmenizi sağlamak. Bu tür saldırılarda bir mesaj yazmanız, bir web sitesine giderek form doldurmanız veya bir numarayı aramanız istenebilir. Numarayı aramanız halinde tüm konuşmanız kaydedilecektir. Sizden alınan bu bilgilerle örneğin sahte bir banka hesabı açılabilir.

Bu tür mesajlardaki teklifleri yok saymanız ve onları silmeniz, yapacağınız en doğru şeydir.

Wi-Fi ve Bluetooth güvenlik riskleri: Ücretsiz Wi-Fi hotspot'ları size çekici gelse de bazıları sizin bilgilerinize konmak amaçlı kurulmuş olabilir. Kullanmayı düşündüğünüz Wi-Fi hotspot tanımadık bir isme sahipse onu kullanmayın.

Telefonunuzda Blueooth, kilit açma, sesli mesajlar gibi işlevler için kullandığınız parolaları varsayılan parola olarak bırakmamanız, hatırlayacağınız bir parolayla değiştirmeniz önemlidir.

Konumla ilgili riskler ve sahte uygulamalar

Konumla ilgili riskler ve sahte uygulamalar

Konumla ilgili riskler: Mevcut sosyal ağ uygulamaları, GPS ile belirlenen konumunuzu paylaşım sırasında mesajınıza ekleyebiliyorlar. Bu bilginin gizli kalmasını istiyorsanız, bu tür işlevleri kapatın.

Sosyal ağları kullanarak nerede olduğunuzu bildiriyorsanız, hırsızların bu bilgiyi kullanarak size veya boş bıraktığınız evinize saldırı girişiminde bulunabileceğini hatırlayın.

Sahte uygulamalardaki tehlike: Android'deki uygulama yorumlarına bakarak sahte uygulamaları ayırt etmeniz genellikle oldukça kolay. iPhone ve Windows Phone'da ise bu tür uygulamalar genellikle mağazaya giremiyor.

Bu tür bir uygulamayı yüklediyseniz, iş işten çoktan geçmiş olabilir. Dolayısıyla uygulamaları sadece güvendiğiniz yerlerden yüklemeniz önemlidir.

Okuyucu Yorumları