Akıllı platformlar Proline ile Bahçeşehir'de

Akıllı platformlar Proline ile Bahçeşehir Üniversitesi laboratuvarlarına taşınıyor.

Bahçeşehir'de büyük proje !

Bahçeşehir Üniversitesi tarafından uygulanan CO-OP Eğitim Modeli (Cooperative Education Program) kapsamında "Güvenli ve Akıllı Şehirler" kavramını Türkiye'de akademik anlamda ele alan ilk şirket olan Proline'ın eğitimleri hız kesmeden devam ediyor. Teknolojinin yön verdiği değil, teknolojiye yön veren sektör yöneticileri yetiştirebilmeyi hedefleyen Proline'ın "Markalı Ders" programındaki yeni dersi "Uygulamalı Akıllı Platformlar" başladı.

2015-2016 güz eğitim döneminde verdiği "Markalı Ders" kapsamında; Bilgisayar, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümü öğrencilerine 14 hafta boyunca "Güvenli ve Akıllı Şehirler"in dört temel unsuru olan "Veri", "Altyapı", "Sensör" ve "Enerji" kavramlarını anlatan Proline profesyonelleri bu dönem ise bu temel unsurların dikey segmentlerinden Akıllı Güvenlik, Akıllı Enerji, Akıllı Bina, Akıllı Devlet, Akıllı Sağlık ve Akıllı Mobilite gibi konuları işleyecek. Akıllı Platformlar'ın uygulamalı anlamda ilk kez anlatılacağı derslerde Paylaşım Ekonomisi, Paranın İnterneti, 3B Baskı ve İnsansız Hava Araçları başlıkları da öğrenciler ile paylaşılacak.

Proline ve Bahçeşehir Üniversitesi, "Üniversite - İş Dünyası" entegre eğitim modeli olan ve eğitim ile çalışma hayatını bütünleştirmeyi amaçlayan CO-OP projesi kapsamında, öğrencilere eğitimlerine devam ederken bir yandan da iş deneyimi kazanma imkanı sağlıyor. Bu kapsamda, "Güvenli ve Akıllı Şehirler" konusundaki profesyonel eksikliğinin giderilmesi amaçlanıyor. Aynı zamanda bu iş birliği ile Bahçeşehir Üniversitesi, Proline çalışanlarına özel lisansüstü eğitim imkanları da sunuyor.

Proline'ın 14 hafta boyunca işleyeceği konu başlıkları:

  1. "Güvenli ve Akıllı Şehirler"e Giriş
  2. Dar Boğazı Aşmak
  3. Uygulamalı Akıllı Platform: "Akıllı Güvenlik"
  4. Uygulamalı Akıllı Platform: "Akıllı Enerji"
  5. Uygulamalı Akıllı Platform: "Akıllı Bina"
  6. Uygulamalı Akıllı Platform: "Akıllı Devlet"
  7. Uygulamalı Akıllı Platform: "Akıllı Sağlık"
  8. Uygulamalı Akıllı Platform: "Akıllı Mobilite"
  9. Akıllı Platform Dinamikleri
  10. Uygulamalı Akıllı Platform: "Paylaşım Ekonomisi"
  11. Uygulamalı Akıllı Platform: "Paranın İnterneti"
  12. Uygulamalı Akıllı Platform: "3B Baskı"
  13. Uygulamalı Akıllı Platform: "İnsansız Hava Araçları"
  14. Proje Sunumları
Okuyucu Yorumları