Akıllı saatleri merakla izliyoruz; ama...

Akıllı saatleri hepimiz büyük bir merakla izliyoruz. Ama bu merak, galiba satın almamıza yetmiyor!

Android Wear'dan kötü haber!

Şu anda teknoloji dünyasının en çok heyecan yaratan ürünleri, büyük ihtimal ile giyilebilirler. Ancak bu durum satışlarının iyi olduğu anlamına gelmiyor.

Canalys'in analistlerine göre, 2014 yılı içerisinde 720.000 Android Wear destekli akıllı saat ve toplamda 4.6 milyon adet bileğe takılan giyilebilir satıldı. Bunların arasında en fazla satan ise, şaşırtıcı olmayan bir şekilde Moto 360 idi.

Akıllı saat kullanıcısı olacak pek çok kişinin Apple Watch'u beklediği düşünülürse, 4.6 milyon satış miktarının oldukça iyi olduğu düşünülebilir. Ancak Android Wear, en büyük giyilebilir platformu, pek çok farklı ürünü içerisinde topluyor ve ulaştığı satış miktarı, toplamın beşte birinden daha az gözükmekte.

Yeni bir teknoloji ürünü alanı olarak giyilebilirler, tüketici tarafında oldukça yavaş bir büyümeye sahip ve üretici firmalar büyük promosyonlar gerçekleştiriyor. Bu yıl içerisinde gerçekten başarılı bazı Android Wear saatleri ya da fitness bantları ile karşılaşmazsak, Google'ın platformunun başı derde girebilir. Özellikle Apple Watch'ın satışa sunulması ile beraber, Apple ürünlerinin her zaman yaptığı gibi, ışıkları kendine çekmesi muhtemel...

Okuyucu Yorumları