Akıllı telefon kullanıcıları için özel yol

Cep telefonu piyasasında adından söz ettiren Çin, telefonuna yapışık yaşayanlar için bakın ne yaptı!

Çin'den garip icat!

Akıllı telefonlar günümüz kullanıcısına birçok rahatlık sağladı ama aynı zamanda kafası öne eğik yürüyen de bir jenerasyon da yarattı. Özellikle telefonu ile ilgilenirken yürümek ya da farklı işleri yapmaya çalışanlar, hem kendilerine, hem de çevrelerine büyük sorunlar çıkarabiliyorlar.

İşte bu durumun farkında olan Çin'in beşinci büyük şehri olan Chongqing, akıllı telefon bağımlıları için radikal bir karar alarak, onlara özel bir yol yaptı. Yolun en büyük özelliği, burada yürüyen herkesin telefonları ile doyasıya ilgilenmeleri ve kafalarını kaldırıp yola bakma yükümlülükleri olmaması. Bu sayede hem çevrede birbirini anlayan insanlar dolaşabiliyor, hem de Candy Crush oynarken tüm eğlence, dışarıdan gelen bir etki ile altı üst olma tehlikesinden çok uzakta bulunuyor.

Bu yılın ilk günlerinden itibaren Avustralyalı bilim adamları konu hakkında sosyolojik bir çalışma başlatmışlardı ama Chongqing araştırma kısmı es geçerek, direk olarak sonuca odaklandı. Şimdiden kurulan bu özel yol, büyük ilgi görmüş durumda. Ana yol ve kaldırımdan harici olarak tasarlanmış olan bölüm, 50 metre uzunluğunda.

Okuyucu Yorumları