Akıllı Telefon Pazarında 2016'da Neler Oldu?

2016'yı geride bırakmaya hazırlanırken, akıllı telefon pazarının bu yılki performansı da ortaya çıkıyor!

Akıllı telefonların 2016 karnesi!

Endüstri analiz firması IDC, küresel ölçekteki akıllı telefon pazarına dair en son tahminlerini paylaştı. Firma söz konusu tahminlere göre yıl sonu itibariyle dünya çapında yaklaşık 1.45 milyar akıllı telefonun satılmasını bekliyor. Söz konusu rakam geçtiğimiz yıla göre toplamda yüzde 0.6'lık bir artış anlamına gelse de, 2015'teki yüzde 10.4'lük satış artışını düşündüğümüzde bu açıdan dikkat çekici bir gerileme de söz konusu.

2015'te yakalanan büyüme hızından düşük olsa da yine bir büyümenin yaşandığı 2016'daki bu rakamın ardında elbette özellikle gelişen pazarlarda akıllı telefonların giderek daha popüler hale gelmesi, düşen fiyatlar, 4G cihazların çıkışı gibi unsurlar yer alıyor.

Android platformunun bu bağlamda en büyük kazanan olduğunu söyleyebiliriz. Zira Google'ın bu mobil işletim sistemi, amiral gemisi cihazların yanında bütün fiyat aralıklarındaki alıcılar için popüler bir tercih olmaya devam etti.

Diğer yandan Apple'ın üst düzey bir fiyat aralığında yer alan cihazlarının 2016'da genel olarak çok da parlak bir başarı yakalayabildiğini söylemek zor. İstatistikler iPhone satışlarının yıl sonu itibariyle yüzde 11 düşeceğine işaret ediyor.

Bununla birlikte en büyük kaybın ise, bütün bir yıl boyunca geçtiğimiz yıla göre satışlarda yüzde 79'luk bir düşüş yaşayan Microsoft'un Windows telefonlarında yaşandığını söyleyebiliriz.

Okuyucu Yorumları