Akıllı Telefon Savaşında Son Durum!

Windows telefonların pazardaki düşüşü devam ederken, son dönemin tartışmasız galibi iPhone oldu!

Akıllı telefon savaşında son durum!

Bağımsız pazar analiz firması Kantar Worldpanel ComTech aralarında ABD, Çin ve EU5 (Birleşik Krallık, Almanya, Fransa, İtalya ve İspanya) ülkelerinin yer aldığı önemli akıllı telefon pazarları için yeni aylık verileri yayınladı.

Ekim 2016'da sona eren üç aylık döneme dair bu en yeni veriler dünya çapında iOS'a olan ilgi açısından önemli kazanımlara işaret ediyor. Diğer yandan Android satışlarının pazar payı da halen oldukça güçlü kalmaya devam ediyor. Zira en yeni verilere göre birçok ülkede her dört akıllı telefondan üçü Google'ın mobil işletim sistemiyle çalışıyor.

Bununla birlikte Lumia Windows 10 Mobile açısından da bazı sürprizler söz konusu. Zira bu cihazlar artık perakende ömrünün sonuna yaklaşıyor ve üçüncü parti Windows telefonlara olan talep azaldıkça da Microsoft'un bu pazardaki payı düşmeye devam ediyor.

Spesifik olarak ABD ölçeğinde Android satışlarının dikkat çekici bir biçimde düşüş yaşadığı anlaşılıyor. Geçtiğimiz yıla göre yüzde 5 oranında düşen Android cihaz satışları bu ülkede yüzde 57.9'a gerilemiş durumda.

ABD'nin kazananı ise tartışmasız bir biçimde Apple. Kantar verilerine göre firmanın bahsi geçen pazardaki payı geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 33.6'dan yüzde 40.5'e yükselmiş durumda. Bu da Kantar'ın da işaret ettiği gibi kulaklık girişinin kaldırılmasının ABD'deki iPhone müşterileri için pek bir engel teşkil etmediğini gösteriyor. Zira iPhone 7 de bu üç aylık dönemde, akıllı telefon satışlarının yüzde 10.6'sını alarak en çok satan cihaz olmayı başardı. iPhone 7'nin bu üç aylık dönemin başlarında piyasada olmadığını düşünürsek bu önemli bir başarı.

Okuyucu Yorumları