"Akıllı Yatak" ile Daha Rahat Bir Uyku!

Eight Sleep'in geliştirdiği bu "akıllı yatak" size şimdikinden çok daha rahat bir uyku vaat ediyor. Peki ama bunu nasıl yapıyor?

"Akıllı Yatak" ile daha rahat uyku

The Pod, sadece uykunuzu takip eden değil, aynı zamanda daha rahatlatıcı bir hale getiren bir akıllı yatak olarak tanımlanabilir. Yatak, gece boyunca rahat olmanızı garantilemek adına kendi sıcaklığını dinamik olarak ayarlıyor.

Uykunuzun kalitesini etkileyebilecek her alanda teknolojiyi kullanmak isteyen bir firma olan Eight Sleep bu son yatağı meraklılarına sunuyor. Eight Sleep'in CEO'Su Matteo Franceschetti, TechRadar ile yaptığı röportajda, eskiden standart bir girişimci olduğunu, sürekli stresli olduğunu, neredeyse 7/24 çalıştığını ve uykusunun bütün bunlardan kötü etkilendiğini söylüyor. Bu yüzden de otonom arabalar ve Mars'a seyahatin gerçekleşmekte olduğu günümüzde, artık geleneksel yatakların da sorgulanması gerektiğini düşündüğünü belirtiyor.

Franceschetti, bu amaçla yeni teknolojileri yataklara eklemenin yollarını aramaya başladığını söylerken, her gün, hayatımızın ortalamada üçte birini geçirdiğimiz bu ürünlerin önemini bir kez daha belirtiyor. Franceschetti'nin söylediğine göre çiftlerin %43'ü, yatarken uyumaya çalıştıkları sıcaklık konusunda şikayetçiler ve bu da hem kendi uykularının, hem de partnerlerinin uykularının kötü etkilenmesine sebep oluyor.

Pod ile beraber uykumuzu etkileyen durumların kontrol edilmesi bir adım daha kolay ve bu etkenlerin belki de en önemlisi olan sıcaklık, çözülen ilk sorun olarak gözüküyor. Eight Sleep'in nihai hedefi rahat uykuyu etkileyen tüm etkenleri (örneğin ses) kontrol etmek ve her geceyi mümkün olan en verimli haline getirmek.

Okuyucu Yorumları