Alcatel OneTouch Hero 2+'dan Cyanogen var!

Alcatel, Cyanogen OS 11 yüklediği OneTouch Hero 2+'ını resmi olarak duyurdu...

Alcatel'den Cyanogen sürprizi

Alcatel, Android telefonlar arasından farklı bir yorumla sıyrılmak üzere Cyanogen OS 11 yüklü OneTouch Hero 2+ modelini MWC 2015 sırasında tanıttı ve kısa süre sonra ABD'de satışa sunacağını açıkladı.

Cyanogen OS'u bilmeyenler için hemen tanıtalım. Önceleri bir Android modu olarak ortaya çıkan Cyanogen, sonrasında işi büyütüp kendini Android tabanlı bir işletim sistemi olarak konumlandırmaya başladı. Hatta bu konuda o derece ileri boyutlu hesapları var ki, açık kaynak kodlu işletim sistemi olan Android'in hamiliğini Google'ın elinden alarak bu sistemi Cyanogen olarak yeniden lanse etmeyi planlıyor.

Şimdilik bu konuda kat etmesi gereken yol çok fazla zira sadece üç telefon Cyanogen OS'u kullanıyor. One Plus One, Micromax Yureka ve Alcatel'in yeni telefonu OneTouch Hero 2+. Ancak Cyanogen, günün birinde Samsung gibi büyük bir telefon üreticisiyle anlaşarak çok popüler ve yüksek satışlı bir telefona Cyanogen OS'u yükletmeyi başarabilirse, işler tersine dönebilir. Samsung'un Google ile aralarının limoni olduğunu ve Android'den kaçmak için her yolu denediklerini de bu sırada unutmamak lazım.

Alcatel OneTouch Hero 2+, 2 GB Ram, 13 ve 15 MP kamerası ve dahili stylus'u ile ABD'de 300 dolara satılacak. Eğer telefon ilgi görürse diğer pazarlara da açılması çok sürmeyecektir.

Okuyucu Yorumları