Almanya'dan, Siber Saldırılar İçin Çok Sert Açıklama!

Almanya'dan, siber saldırılar konusunda suçladığı diğer bir Avrupa ülkesi hakkında çok ciddi açıklamalar geldi!

Siber saldırılar için çok sert açıklama!

ABD'de yakın zaman önce yaşanan seçimler, Rusya'nın müdahale etmekle suçlandığı tek konu değil. Almanya'nın iç istihbarat hizmeti Bundesamt für Verfassungsschutz (BfV) Başkanı Dr Hans-Georg Maaßen, yayınladığı oldukça açık basın açıklaması ile BfV'nin Rusya'ya karşı iddialarını ortaya koydu.

Maaßen'in açıklamasına göre Almanya, geçtiğimiz aylar içerisinde "Alman hükümet görevlilerini, parlamento üyelerini ve demokratik partilerin çalışanlarını potansiyel olarak tehlikeye atan, agresif ve artan miktarda siber casusluk ve siber operasyonlar" ile karşı karşıyaydı. Bu duruma "yanlış bilgiler" yaymak için ve hem ülke içerisinde hem de AB içerisinde sıkıntı oluşturmak için "devasa bir finansal kaynak kullanımı" da destek olmaktaydı.

Ayrıca BfV, daha çok Strontrium (Süslü Ayı) olarak da bilinen Rus hacker grubu ATP 28'in aktivitelerinde de ciddi bir artış olduğunu belirtmekte ve bu grubun, bu yılın başlarında Amerika Demokratik Ulusal Toplantı'ya yapılan girişler ile bağlantılı olduğu düşünülmekte. Dahası, istihbarat teşkilatının söylediğine göre bu grubun saldırıları, düzenli olarak yerel aktivist örgütlerin üzerine atılmaktaydı.

Genel olarak bakıldığında BfV, Rusya'ya karşı resmi bir suçlama yapmanın dışında tüm işaretleri vermiş durumda. BfV'nin iddiasına göre bu siber çalışmalar, Amerika'da yapıldığı gibi, uç grupları ayaklandırmaya ve Alman hükümetindeki oy sahiplerinin güvenlerini sarsmaya yönelik gözükmekte. Ayrıca bütün bu saldırıların, şu anda Rusya'ya karşı alınan ekonomik kararların etkisini azaltmak ve "önümüzdeki yıl düzenlenecek federal seçimleri etkilemek" için yapıldığı da Maaßen'in yazısında iddia edilmekte...

Okuyucu Yorumları