Alphabet'e geçmeyen tek Google şirketi!

Google ve bağlı şirketlerin tümü Alphabet çatısı altında toplandı; bir tanesi hariç...

Alfabenin "N'si" olmadı!

İki gün önce organizasyon konusunda yenilenen Google, yeni ana şirketi Alphabet'le birlikte bir takım köklü değişikliklere gidiyor. Google CEO'su Larry Page'in Alphabet'in başına geçmesi ve Google'a da Sundar Pichai'nin gelmesiyle birlikte önümüzdeki dönemde çok ciddi haberler alacağımız kesin. Bunlardan biri de Google'ın içinde yer alan oyun laboratuvarı Niantic Labs'e ait.

Niantic Labs, Google'ın hem alt oyun şirketi hem de şirketin arttırılmış gerçeklik konusunda çalışma gösteren bölümü. En azından öyleydi. Yeni yapılanmayla birlikte Niantic Labs de tamamen bağımsız bir şirket halini almış durumda.

Ancak bu şirketin kaderi, Google gibi alt şirketlerle aynı olmayacak. Google'dan ayrılmasının yanında, Alphabet'in "N" harfinin bir uzantısı da olmayacak olan Niantic Labs, yoluna ayrı bir şirket olarak devam edecek. Google ile işbirliği yapmaya devam edeceği açıklanan şirket hakkındaki açıklama ise, Niantic Labs'in Google+ sayfasından geldi.

Şimdilerde "Endgame: Proving Ground" isimli bir oyun üzerinde çalışan Niantic Labs, bu oyun için "Endgame: The Calling" isimli romanı temel alıyor.

Okuyucu Yorumları