Amazon çalışanları, Kara Cuma'ya Karşı!

Avrupa'daki Amazon çalışanları, "Black Friday" organizasyonundan hiç ama hiç memnun değiller!

Black Friday protestosu!

Black Friday yani "Kara Cuma", elektronik temelli şirketler bazında çok ama çok özel bir gün... Pek çok şirket, bu günde gelirlerini zirve noktasına ulaştırıyor.

Dünyada genel olarak talep gören Kara Cuma etkinliği ise ABD'de kutlanan Black Friday günüdür. Bu günde dünyanın önde gelen perakendecileri önemli indirimler ciddi indirimler gerçekleştirir. Amerika'da bazı mağazalar, ürünlerini maliyetine satarak yoğun talep görürler ve ciddi satışları kabul ederler.

Peki nedir bu Kara Cuma? Son yıllarda ülkemizde de bazı mağazalar Kara Cuma ismi altında çeşitli etkinlikler yapıyor. Bu etkinliklerin çoğu Amerika Birleşik Devletleri'nde gerçekleşir.

Avrupa'daki Amazon çalışmaları ise bu kampanyaya karşı. Avrupa'daki Amazon çalışanları "Kara Cuma" kampanyasına karşı durdular. Bahsi geçen çalışanlar; söz konusu uygulamaların çalışanların sağlıklarına zarar verdiklerini, kan basıncına aşırı zarar verdiklerini, işçi aleyhine gerçekleştirildiklerini ve pek çok işçinin aleyhine oluştuduğunu iddia ettiler. Bahsi geçen çalışanların haksız olduklarını söylemek zor.

Sendika yetkilileri, gün boyunca süren protestolarda yaklaşık 2.600 işçinin yer alacağını öngördü. Yine de Amazon, Avrupa Birliği'nin akıl almaz hatalarında bulunduğunu savundu ve hak talebinde bulundu.

Okuyucu Yorumları