Amazon uygulaması nereye kayboldu?

Google, Google Play'in "kendi içindeki rakibini" sessiz sedasız mağazasından kaldırdı!

Google Play'de artık o yok!

Amazon'un Android uygulama mağazasının; daha doğrusu uygulamasının, Google Play'den çıkartıldığı ortaya çıktı. Uygulamanın kaldırılmasının nedeninin Google Play kullanım şartlarına artık uymaması olduğu söyleniyor.

Google'a göre Google Play'deki uygulamaların Google Play'e olan gereksinimi ortadan kaldıracak biçimde uygulama indirmeye izin vermemesi gerekiyor. Google'ın kendi ekosistemini korumak için böyle bir istekte bulunması ise aslında oldukça doğal. Kullanıcılar Amazon'un mağazasını kullandıklarında Google, uygulama ücretlerindeki payını alamıyor.

Android Police'e göre Amazon, yaptığı bir açıklamada Google'ın 25 Eylül'de Geliştirici Dağıtım Anlaşması'nı değiştirdiğini, bunun sonucu olarak 9 Eylül'de yayınladıkları yeni Amazon uygulamasını mağazadan kaldırdıklarını söyledi ve şöyle devam etti: "Android'li telefonlarında Prime Instant Video'dan ve Amazon'un tüm dijital kataloğundan faydalanıp, en iyi Amazon deneyimini yaşamak isteyenler, Amazon uygulamasını halen amazon.com/androidapp adresinden indirebilirler."

Böylece yalnızca Amazon Instant Video veya Amazon'un alışveriş uygulamalarını kullanmak isteyenler, Amazon'un Google Play'e yüklediği "yeni", uygulama satın almanıza izin vermeyen uygulama sayesinde ayrı bir uygulama yüklemek zorunda kalmayacaklar.

Okuyucu Yorumları