Amazon'dan beklenen karar: Satış durdu!

İnternetin dev alışveriş sitesi, son zamanların çok tartışılan bu cihazlarını satıştan kaldırdı!

Artık satılmayacak!

Artık, bir hoverboard almayı düşünen kişilerin işleri daha da zorlaşmış durumda. Salı günü itibariyle Amazon.com, bütün hoverboard'ları sitesinden kaldırarak sadece tekerlekler ve yapışkanlar gibi aksesuarları satmaya devam edeceğini açıkladı.

Amazon'un kararı, ABD Ürün Güvenlik Komisyonu'nun bütün hoverboard'ları, eğer güvenlik standartlarına uyulmazsa, "yangın riski" sundukları gerekçesiyle "güvensiz" ilan etmesi sonrası alındı . Şu anda satılan hoverboard'ların da neredeyse hiçbiri bu standartlara uymuyor.

Amazon; Target ve Toys "R" Us'ın ardından aldığı bu karar hakkında yorum yapmıyor. Satıcılar tarafından uygulanan bu hareket, hoverboard'ların zaten yavaşlamaya başlamış olan popülerliklerini büyük oranda frenleyecektir. Cihazlar, her ne kadar yanlış adlandırılmış olsalar da, tatil döneminde ABD'deki popüler ulaşım araçlarından biri olmuşlardı ancak daha sonra, güvenlik tehlikesi sundukları ortaya çıkmıştı. Motorlu kaykayların ilk alev alma haberleri ise Aralık ayında ortaya çıkmıştı.

Bu arada geçtiğimiz ay içerisinde Amazon'dan hoverboard satın alan kişiler ise firma ile iletişime geçerek ürünlerini iade edebiliyorlar...

Okuyucu Yorumları