Amazon'dan Elektrikli Otomobil Yatırımı

Amazon, elektirkli otomobil firmasına önemli bir yatırım yaptı!

Amazon'dan EV yatırımı

Amazon, elektrikli pickup kamyonet ve SUV üreticisi Rivian'a yaptığı 700 milyonluk yatırımın ardından EV piyasasında varlığını göstermeye başlıyor. Anlaşma hakkında diğer detaylar açıklanmamış olsa da, daha önceki hisse sahipleri varlıklarını koruyorlar ve Rivian bağımsız bir firma olarak kalıyor. Söylentilere göre hem Amazon hem de GM yatırım yapacaktı ancak GM'nin şu anda katılım gösterip göstermediğine dair bir açıklama bulunmuyor. Ayrıca Rivian, Amazon'un artık firmanın ne kadarına sahip olduğunu da açıklamış değil.

Rivian CEO'su RJ Scaringe detay vermekten kaçınsa da Amazon ile beraber çalışmaktan mutlu olduklarını ve bu anlaşmanın, yapılması mümkün olan şeyleri yenileyeceğini belirtiyor.

Rivian, R1T kamyoneti ve R1S SUV'sini Kasım ayında tanıtmıştı ve dağıtımların önümüzdeki yıl başlaması bekleniyor. Bu arada Amazon'un bu yatırım ile nihai amacının ne olduğu ise belli değil. Bununla beraber firmanın ulaşım alanına (özellikle kargo taşımacılığına) özel bir ilgi gösterdiği ve daha büyük bir varlık göstermek istediği de rahatlıkla söylenebilir.

Okuyucu Yorumları