Amazon'dan Skype'a Rakip: Chime

Google Hangouts'un ve Skype'ın artık yeni bir rakibi var. İşte Amazon'un yeni hizmeti Chime...

Amazon'dan Skype'a rakip!

Amazon, Skype ve Google Hangouts gibi videolu sohbet araçlarına rakip olmayı amaçlayan Chime'ı ortaya çıkardı.

Amazon Web Services tarafından sunulan Chime, şirketleri hedefine alan bir video konferans hizmeti. Android, iOS, Windows ve Mac'te çalışan Chime, internet üzerinden hızla toplantı oluşturmaya, VoIP ve video aramaları yapmaya izin veriyor, anında mesajlaşma ve ekran paylaşma işlevleri sunuyor. Chime'ın temel sürümü olan "Basic Edition" iki kişinin sohbet, arama veya video ile ücretsiz olarak görüşmesine izin veriyor. Plus Edition'da Active Directory yönetimi özellikleri, kullanıcı başına 1GB mesajlaşma alanı ve eposta alan adı ekleyebilme işlevlerini ayda 2,50 dolara sunuyor. Pro Edition, videolu görüşme, sınırsız VoIP arama ve ekran paylaşımı özelliklerini ayda 15 dolara sunuyor.

Level 3 ile anlaşan Amazon, bu anlaşma sayesinde hizmetin toplu çalışma özelliklerini Level 3'ün Tier 1 telekomünikasyon çözümleri üzerine yerleştirmiş bulunuyor.

Amazon, Chime'ı denemek isteyenler için kredi kartı numarası vermeden 30-günlük denemeye olanak tanıyor. 30 gün tamamlandığında Basic üyeliğe geçiş yapıyor veya ücret ödeyerek Pro Edition işlevlerini edinebiliyorsunuz.

Okuyucu Yorumları