Amazon'dan yeni oyun motoru: Lumberyard!

Amazon, tamamen bedava olan yeni oyun motoru Lumberyard'ı ortaya çıkardı!

Amazon'dan oyun motoru!

Amazon'un yeni oyun motoru Lumberyard, Crytek'in CryEngine'ini temel alıyor ve hem PC hem de konsol oyunlarının geliştirilmesi için kullanılabiliyor. Ayrıca bu program bedava olarak indirilebiliyor ve herhangi bir "kullanım bedeli, üyelik bedeli veya gelir paylaşma şartları" ile bağlı değil.

Lumberyard'ın resmi sayfasındaki notlara göre ödemeler sadece üretilen oyun, motorun Amazon Web Services'ini çok oyunculu sistemler için bağlantısını kullanırsa dahil oluyorlar. AWS'nin yanı sıra, oyun motorunda Twitch'i hedefleyen bazı özellikleri de bulunuyor.

Amazon Lumberyard'ın Twitch ChatPlay'i ile beraber oyun özelliklerinin arasına, Twitch izleyicilerinin konuşmalarının gerçek zamanlı olarak oyunu etkilemelerini sağlayabiliyorsunuz. Ayrıca Twitch JoinIn özelliği ile beraber de yayıncılar, izleyicilerini yanlarına tek bir tık ile çağırabiliyorlar.

Ancak, her ne kadar yeni oyun motoru Amazon'un geçtiğimiz yıl satın aldığı Crytek'in CryEngine'ini taban alıyor olsa da, genel yönetici Eric Schenk'in belirttiğine göre Lumberyard "kendi yolunda" gidecek. Ayrıca yayım anında belirtilene göre motor şimdiden CryEngine'den farklı parçaları bulunmakta. Düşük gecikmeli ağ kodlaması ve "tamamen yeni bir varlık serisi ve işlemciye" sahip.

Bu oyun motorunun en önemli özelliği ise tamamen bedava olması. Eğer Unity, Unreal Engine 4 ve hatta CryEngine'e bakılırsa, rakiplerinin hepsinin bir çeşit ödemeye bağlı olduğu görülüyor.

Şu anda beta sürümünde olan Lumberyard, bu adresten indirilebiliyor.

Okuyucu Yorumları