AMD, Carrizo ile geleceğe umutlu bakıyor!

AMD, yeni Carrizo işlemcileriyle birlikte, kötü giden gidişatı değiştirmenin peşinde!

AMD'nin yeni silahı: Carrizo!

PC pazarında sallantılı bir dönemden geçen Advanced Micro Devices, geçtiğimiz günlerde üç yöneticisinin ayrılık haberini vermişti hatırlarsanız. Bu değişikliğin plan dahilinde olduğunu açıklayan AMD, bu yıl piyasaya sürmeye hazırlandığı yeni Carrizo işlemcileri ile hayat bulmayı umuyor.

AMD CEO'su Lisa Su, yeni Carrizo işlemcilerinin PC pazarını domine edeceğini umduklarını açıklamasının ardından, AMD'nin yeni çiplerinin dizüstü ve masaüstünde watt başına performans noktasında büyük bir sıçramayı temsil edeceğini de sözlerine ekledi.

AMD'nin 2014'ün son çeyrek sonuçlarına bakacak olursak, 1.59 milyar dolarlık gelirin 1.24 milyar dolara düştüğü gözlemleniyor. Geçtiğimiz yılın son çeyreğinde rakamlarla gelir kaybı yaşadığı net şekilde yansıyan AMD, bu durumu bu yıl Carrizo işlemcileriyle değiştirmeye çalışacak. Bu yılın ikinci çeyreğinden itibaren pazara sunulması beklenen yeni çipler, DirectX 12 ve OpenCL 2.0'ı da destekleyecek. Carrizo işlemcisi aynı zamanda "Excavator" kod adlı yeni x86 CPU çekirdeğini yeni nesil AMD Radeon grafikleri ile dünyanın ilk Heterojen Sistem Mimarisi (HSA) 1.0 uyumlu SoC ile entegre ediyor.

Okuyucu Yorumları