AMD'den FX serisi sekiz çekirdekliler!

AMD, FX serisi sekiz çekirdekli yeni işlemcilerini duyurdu; üstelik şaşırtıcı fiyatlarıyla birlikte!

AMD'nin 8 çekirdeklileri!

Intel sekiz çekirdekli üst seviye işlemcilerini tanıtırken AMD de boş durmadı ve kendi sekiz çekirdek serisini basına tanıttı. FX serisi işlemciler aynı zamanda Intel'in sekiz çekirdekli işlemcilerine oranla daha düşük fiyatla piyasaya çıkacak.

FX serisinden üç yeni sekiz çekirdekli işlemci tanıtan AMD, fiyatları ise şöyle belirledi. 4GHz FX-8370 ve 3.3GHz FX-8370E işlemciler 200 dolar ve 3.2GHz FX 8320e işlemciler ise 147 dolar. AMD ayrıca bir diğer üst seviye işlemcisi olan FX-9590'in fiyatını da 230 dolara düşürdü. Bu sırada, Intel'in geçen hafta duyurduğu üst seviye işlemcisi Core i7 5960X'in fiyatı ise 1.000 dolar seviyesinde bulunuyor.

AMD'nin yeni işlemcileri, video içerik üretiminde çalışanlara ve oyun severlere hitap ediyor. Yüksek yoğunluklu işlemleri rahatça kaldırabilecek alt yapıya sahip olan işlemciler 1080p çözünürlüğün üzerinde oyun ve video oynatımını da rahatlatıyor. Ayrıca, düşük fiyatlı sistemlerin üretiminde de tercih edilecek olan işlemciler sayesinde, piyasada yüksek seviye/düşük fiyat özellikli laptop ve masa üstü sistemlerin artış göstermesi bekleniyor.

AMD'nin açıklamalarına göre, yüksek performanslı oyun PC'si üretmek isteyen bir üretici, FX-8370 CPU, Radeon R9 285 GPU ve 16GB DDR3/1866 hafızaya sahip oyun PC'lerini 1.099 dolar'a satabilecek.

AMD ayrıca, video içerik üretiminde de işlemcilerinin Intel'deki rakip işlemcilere oranla çok daha performanslı çalıştığını iddia ediyor. Bakalım bağımsız testler de aynı sonuçları verecek mi?

Okuyucu Yorumları