AMD'nin geleceği değişiyor mu?

Hafta başında AMD'de yaşanan bu beklenmedik gelişme, kafaları bir kez daha karıştırdı!

AMD'de bir şeyler oluyor!

Hafta başı itibarı ile, AMD hisse değerleri sert br yükselişle yüzde 13 arttı. Bu artışın altında yatan neden ise, AMD CEO'su Rory Read ve Intel CEO'su Brian Krzanich'in yaptıkları son açıklamalar.

CEO'ların yaptığı açıklamalarda, PC pazarının gerilemesinin yavaşladığından ve bir denge durumuna ulaşıldığından bahsediliyor. Yapılan bu açıklamalar, AMD ve Intel'in birinci çeyrek finansal sonuçları ile de destekleniyor.

Yine de Read, PC endüstrisinin yükselişe geçeceğine dair bir işaret görmediğini itiraf ediyor; sadece pazardaki düşüşün yavaşladığının altını çiziyor. Read, pazarın bir süre daha olduğu yerde kalacağını düşünüyor.

Sadece bu açıklamalar bile, Wall Street'in gözünde yeterince iyi duruyor olmalı ki, AMD'nin geleceği hakkında ümidin arttığı hemen dikkat çekiyor.

Tabii ki ekonomi dünyasındaki herkesin düşüncesi bu çizgi üzerinde ilerlemiyor. Bernstein Research analisti Stacy Rasgon, şirket hakkındaki genel düşüncesinin değişmediğini söylüyor. Rasgon'un söylediğine göre, AMD halen kötü bir pozisyonda duruyor ve bu durumun değişmesi yakın zamanda mümkün gözükmüyor.

Bakalım PC pazarındaki düşüşün yavaşlaması AMD'yi gerçekten düze çıkartabilecek mi; yoksa hafta başında yaşanan artış, sadece geçici bir başarı mı...

Okuyucu Yorumları