AMD Radeon R9 Nano tanıtıldı!

AMD, yeni AMD Radeon R9 Nano grafik kartı ile 4K oyunda çığır açıyor.

Radeon R9 Nano tanıtıldı!

AMD, duyurduğu Radeon R9 Nano grafik kartı ile grafik kartı tasarımında sınırları zorlamaya devam ediyor. Sektörde yeni bir sınıf belirleyecek olan AMD Radeon R9 Nano, şimdiye kadar üretilmiş en hızlı mini ITX kart olarak dikkat çekiyor. R9 Nano küçük tasarımı, DirectX 12 ve Vulkan desteği sayesinde son derece sessiz ve kompakt bilgisayar tasarımları dahilinde 4K oyun desteği sağlayabiliyor.

İlk kez Haziran ayında Los Angeles'ta gerçekleştirilen E3 Fuarı'nda görücüye çıkan AMD Radeon R9 Nano, Fiji adlı grafik yongası temel alınarak geliştirilen üçüncü grafik kartı. AMD Radeon R9 Fury ve AMD Radeon R9 Fury X grafik kartlarının da dahil olduğu Radeon R9 Fury ürün ailesi, Yüksek Bant Genişlikli Bellek (HBM) teknolojisi sayesinde bilgisayar tutkunlarına yüksek çözünürlükler için yüksek performans, enerji verimliliği, eşsiz sanal gerçeklik deneyimi ve kesintisiz ve yumuşak oyun deneyimi sunuyor.

AMD Radeon R9 290X grafik kartına oranla yüzde 30 daha fazla performans gösteren ve yüzde 30 daha az enerji tüketen 175 wattlık AMD Radeon R9 Nano, dünyanın enerji açısından en verimli Mini ITX grafik kartı olarak gösteriliyor. Hava soğutması ile gelen 15.3 cm uzunluğundaki bu kart grafik kartlarında yeni bir sınıf yaratıyor. Oyun tutkunları, bilgisayar modcuları ve sistem entegratörlerin daha önce mümkün olmayan kompakt çok küçük form faktörler yaratmalarına olanak tanıyan grafik kartı sayesinde oyun konsolu ya da bir dvd oynatıcı boyutlarında bilgisayar sistemleri tasarlamak mümkün kılacak.

AMD Radeon R9 Nano grafik kartı tavsiye edilen satış fiyatı 649$ olarak 7 Eylül 2015'ten itibaren raflarda yerini alacak.

Okuyucu Yorumları