AMD yeni Zen işlemciyle Intel'e meydan okudu!

İşlemci savaşları kızışıyor; AMD yeni nesil Zen işlemciyle Intel'e meydan okumaya hazırlanıyor!

AMD'den Intel'e gözdağı!

Intel'in bu yılın sonbahar aylarında dizüstü bilgisayarlara yönelik yeni bir yedinci nesil işlemci hazırlığında olduğunu duyurmasının ardından AMD'den de önemli bir açıklama geldi. Buna göre AMD de masaüstü düzeyindeki yeni Zen işlemcilerini önümüzdeki yıl tanıtmaya hazırlanıyor.

Bu yeni nesil işlemcisine dair ilk resmi detayları da paylaşan AMD'nin Zen işlemcisi sadece daha küçük olmakla kalmayan, aynı zamanda yüzde 40 daha iyi performans sunan 14nm FinET mimarisi üzerinde temelleniyor.

Bu çekirdek mimarinin yanında yeni Zen işlemci ayrıca daha gelişmiş bir önbellek hiyerarşisiyle geliyor. Yapılan önemli geliştirmelerle birlikte AMD işlemcilerinin artık gündelik kullanıma hitap eden hibrit dizüstü bilgisayarlardan veri merkezlerine ve yüksek performans sunan bilgisayarlara kadar çok daha geni bir uygulama alanına sahip olması bekleniyor.

Summit Ridge kod adlı; sekiz çekirdekli ve 16 dişli bir masaüstü işlemciye dair detaylara da yer veren AMD, söz konusu işlemcinin Intel'in Core i7-6900K Broadwell-E CPU'suna rakip olmasını bekliyor.

Okuyucu Yorumları