AMD'de durum sanılandan da kötü olabilir!

AMD için işlerin iyi gitmediği bir sır değil. Ama durumun bu kadar kötü olmasını kimse beklemiyordu!

AMD için çok kötü bir haber!

Son yılları sıkıntılı geçiren AMD, 16 Temmuz'da açıklanacak olan ikinci çeyrek sonuçlarının beklenilenden daha düşük olabileceği konusunda yatırımcıları uyardı.

Nisan ayında, bir önceki çeyreğin sonunda finansal analistler ile yapılan bir konferans görüşmesi sırasında AMD baş finansal sorumlusu Devinder Kumar, ikinci çeyrek gelirinin ilk çeyreğe göre yüzde 3 daha düşük olabileceğini ve yüzde 3'lük bir hata payı bulunduğunu belirtmekteydi. Yani en kötü durum senaryosu yüzde 6'lık bir düşüş idi.

Görünene göre durum bundan daha da kötü. Yonga üreticisinin açıklaması, ikinci çeyrek satışlarının, en karamsar tahminlerden bile daha kötü olduğunu ve yüzde 8'lik bir düşüşü işaret ediyor.

AMD'nin ilk çeyrek için toplam geliri 1.03 milyar dolardı ve bu miktar, bir önceki yıla göre yüzde 26.3 düşüş anlamını taşıyordu. Eğer ikinci çeyrek geliri 948 milyon dolar olur ise, bu miktar bir önceki yıla göre yüzde 34.2'lik düşüş anlamına gelecek.

Ayrıca, daha önceden AMD yüzde 32lik bir brüt satış karı beklerken, şu anda çeyrek için beklenen oran yüzde 28 olarak gözükmekte.

AMD'nin bu düşük performansın bir kısmı için "beklenenden daha düşük olan PC talebini" suçluyor olması da çok şaşırtıcı değil. Söylenenlere göre, firmanın Computing and Graphics bölümü, en büyük darbeyi alan bölüm olurken, Enterprise, Embedded ve Semi-Custom bölümlerinin hedefi tutturduğu gözükmekte.

Okuyucu Yorumları