AMD'den çağ atlamış Polaris grafik mimarisi

AMD'nin 14nm FinFET mimarisine sahip Polaris grafik işlemcileri son derece iddialı geliyor.

AMD'nin Polaris GPU'su yolda!

AMD'nin yeni Zen işlemcilerin başlatılması ve Polaris tabanlı GPU'lar ile birlikte 2016'yı önemli bir yıl yapmak için büyük umutları var. Şirketin planlarının bazı ayrıntıları, CES 2016'da ortaya çıktı.

Yeni nesil grafik mimarisi Polaris, 14nm FinFET teknolojisi üzerine inşa edilmiş ve sadece pürüzsüz kare hızları değil aynı zamanda güç verimliliği açısından da "çağ atlamış" olarak nitelendirilen grafik işlemciler vadediyor.

AMD Polaris'in rakip GPU'lardan (yani Nvidia) yüzde 61 oranında daha az güç kullanımına sahip olduğunu iddia ediyor. Bu özellikle dizüstü bilgisayarıyla hareket halindeyken oyun oynamayı sevenler için iyi bir haber.

AMD tarafından yapılan kafa kafaya denemelerde (yukarıdaki resim) Star Wars: Battlefront oyunu 1080p, orta seviye ayarlarda ve 60 fps olarak çalıştırıldığında Polaris'in 86W, GeForce GTX 950 modelinin ise 140W gibi neredeyse iki katına yakın bir güç kullanımına ulaştığı belirtiliyor.

Polaris, AMD'nin dördüncü nesil "Graphics Core Next" mimarisine sahip olmasının yanında HDMI 2.0a ve DisplayPort 1.3 desteği sunuyor. İşlemci devinin Polaris GPU'ları 2016 yılının Haziran ayına kadar piyasaya sunması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları