AMD'nin amiral gemisi Radeon'u etkiledi!

AMD'nin beklenen muhteşem ekran kartı henüz tanıtılmadı ama sürpriz bir yerde böyle göründü!

Canavar Radeon göründü!

AMD'nin üzerine çok konuşulan Radeon ekran kartı, EA teknik direktörü Johan Andersson'un tweet'i sayesinde ilk kez göründü. Andersson, EA'nın Battlefield gibi oyunlarda kullandığı Frostbite motorunun arkasındaki en önemli beyinlerden bir tanesi.

Kartın tasarımı, geçtiğimiz haftalarda internete sızan çizimdekilerle eşleşiyor. Yeni Radeon'un tasarımda entegre su soğutmalı, çift GPU'lu Radeon R9 295x2'den ilham aldığıysa açıkça belli. Sızıntılarda Radeon R9 390X adıyla tanıdığımız yeni kart, söylenene göre aynı şekide sıvı soğutmaya sahip. Kartın üzerinde fan bulunmaması da bunu doğruluyor. Bunun yanında geçtiğimiz haftalarda sızan çizimler, kartın boyunun oldukça kısa olduğunu göstermişti. Andersson'un paylaştığı fotoğrafa dikkatle bakarsanız, kartın 11-12 inç'lik üst seviye kartlardan gerçekten de çok daha kısa olduğunu siz de görebilirsiniz.

AMD'nin amiral gemisi Radeon'u etkiledi!

Amiral gemisi Radeon, yeni yüksek bant genişlikli RAM'den faydalanıyor. RAM, GPU ile üst üste yığınlandığından, bugünkü GDDR5 belleklere göre hem çok daha fazla bant genişliği sağlıyor, hem de daha az yer kaplıyor. Radeon R9 390X'in yeni Fiji GPU'yla gelmesi bekleniyor, ancak bu bilgi henüz doğrulanmış değil.

AMD'nin yeni canavarı hakkında daha fazla bilgiyi Haziran'ın başındaki Computex'te veya aynı ayın ortasındaki E3 oyun etkinliğinde öğrenmeyi bekleyebiliriz.

Okuyucu Yorumları