AMD'nin Carrizo'su, Core i5'e karşı!

AMD'nin günleri sayan yeni işlemcisi Carrizo, Intel'in korkulu rüyalar görmesine yol açabilir!

AMD'den Core i5'e güçlü rakip

AMD'nin bu yıl sunmaya hazırlandığı yeni Carrizo işlemcileriyle ilgili yeni detaylar gün ışığına çıktı. Daha önce yeni çipleriyle dizüstü ve masaüstünde watt başına performans noktasında büyük sıçrama yapacakları iddiasında bulunan AMD ekibi, bu defa yeni bir iddiada daha bulundu.

AMD'nin yeni Carrizo işlemcilerine ilişkin güç tüketimi ve performans noktasında henüz net olarak bir açıklama getirilmiş değil. Fakat şirket, yeni işlemcilerinde özellikle pil performansına büyük katkıda bulunmayı hedefliyor. Yeni Carrizo platformuyla birlikte Kaveri'ye kıyasla büyük oranda güç tasarrufu sağlanacağı ve bunun da mobil cihazların pil ömrüne büyük katkıda bulunacağı söyleniyor. İddia edilen değerse yüzde 40 oranında.

AMD'nin Carrizo'yla birlikte güç tüketiminde yüzde 40'lık bir tasarrufa gidecek olmasının yanında Excavator çekirdekleriyle Kaveri'dekilere kıyasla yüzde 5'lik oranda hız getireceğini de söyleyelim. Böylece AMD, yeni nesil işlemcileriyle birlikte önceki platforma hem hız takviyesi yaparken, hem güç tasarrufunu gözetiyor. Yeni işlemcilerin, konumlandığı noktada rakip olarak kabul edilen Intel Core i5 platformunun karşısında neler yapabileceğini önümüzdeki dönemde göreceğiz. AMD'nin yeni işlemcilerinin bu yılın ikinci çeyreğinden itibaren pazara sunulması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları