Amiral gemisi Lumia'dan yeni bilgiler var!

Microsoft'un merakla beklenen, ancak hakkında hiçbir şey bilinmeyen amiral gemisinden sinyal geldi!

Lumia'dan nihayet haber var!

Microsoft'un sözünü verdiği Windows 10'lu amiral gemisi telefonlar hakkında ilk bilgiler ortaya çıkıyor.

Nokia Lumia 930 tanıtıldığından bu yana Microsoft tarafından Windows Phone'lu hiçbir üst seviye telefon gelmedi. Bununla birlikte firma, çeşitli alt seviye telefonları tanıtmaya devam etti. Bu durum, Windows Phone topluluğu tarafından çok kez dile getirildi. Ancak AdDuplex'in ortaya çıkardığı veriler, Microsoft'un bir sonraki Lumia'sı hakkında ipuçları veriyor. Günlük kayıtlarında görünen RM-1085 kod isimli, Windows 10'lu bir cihaz, 5,7 inç, 1080p çözünürlüklü ekrana sahip.

RM-1085 hakkında tüm bilinenler, şimdilik maalesef bu kadar. 5,7 inç için 1080p çözünürlük iyi olsa da, en üst seviye teknoloji olmadığı doğru. Tanınmamış üreticilerin bile daha yüksek çözünürlüklü telefonlar tanıttığını düşünürsek, bu cihaz aslında orta seviyeli bir Windows 10 telefonu da olabilir.

Neowin.net kaynaklı bir iddiaya göre ise Microsoft, 6 inç'lik bir başka cihaz üzerinde daha çalışıyor. Ancak bu cihazın Microsoft içerisinde yalnızca test amaçlı kullanılıyor olma ihtimali var.

29 Nisan'daki BUILD etkinliğine bir haftadan az kaldığına göre, yeni bilgiler için çok fazla beklemek zorunda kalmayacağız.

Okuyucu Yorumları