AMOLED ekranlar artık LCD'lerden daha ucuz!

AMOLED ekranların LCD'ye karşı belki de bugüne kadarki tek dezavantajı, ortadan kalktı!

AMOLED için çok iyi haber!

Samsung'un AMOLED ekranları, incelikleri, yüksek kontrastları ve derin siyahlarıyla LCD ekranlara göre birçok avantaja sahip. Ancak telefon üreticilerinin çoğu, yüksek maliyeti nedeniyle bu teknolojiyi kullanmıyor. Yine de yakında bu değişebilir, çünkü iddiaya göre AMOLED ekranların üretim maliyeti, LCD'lerin üretim maliyetinin gerisine düştü.

IHS Technology'ye göre 2016'nın birinci çeyreği itibariyle 5 inç'lik 1080p AMOLED ekranı üretmenin maliyeti, yaklaşık 14,30 dolar iken aynı boyutlardaki 1080p LTPS LCD ekranı üretmek 14,60 dolara maloluyor. 2015'in dördüncü çeyreğine ise LCD ve AMOLED panellerin üretim maliyetleri, sırasıyla 15,70 dolar ve 17,10 dolar idi. Buradan birçok üreticinin giriş seviyesi ve orta seviye telefonlarda AMOLED ekranlar kullanmaya başlayabileceği sonucu çıkıyor.

Samsung'un üst seviye telefonları, DisplayMate'in en iyi ekran ödüllerini defalarca kazanmış olmalarıyla tanınıyor. Fabrikaları işletme maliyeti sabitlendiğinden, AMOLED ekranların fiyatının gelecekte daha da düşmesi söz konusu olabilir.

Okuyucu Yorumları