Andorid'de programlama ve fazlası!

Android için oyun geliştirme, Excel'de finans uygulamaları ve fazlası için kaynaklarınız hazır!

Android'de oyun geliştirin!

Başarısız olan Bilgi Teknolojileri (BT) projelerinin katili kim? Aklımıza ilk gelen zanlı yazılımcı mı? Eğer bu şekilde düşünüyorsanız yanılıyorsunuz deriz. Yaklaşık 10 yıldır Keytorc olarak, yurtiçi ve yurtdışında gerçekleştirdiğimiz danışmanlık ve dış kaynak kullanımı projelerinde edindiğimiz tecrübeler ışığında yukarıdaki soruya, bu kitapla daha geniş bir açıdan bakmanızı sağlıyor olacağız. Bu sayede BT projelerinde başarının veya başarısızlığın tek kaynağının kodlama ve kodu geliştiren yazılımcılar olmadığını; yazılım testi, iş analizi ve kullanılabilirliğe de çok fazla işler düştüğünü görüyor olacaksınız.

Kitap; test mühendisi, iş analisti ve kullanılabilirlik uzmanı, BT projelerinde başarılı olmak isteyen ya da benzeri alanlardaki bilgilerini artırmak isteyen herkes için eşsiz bir kaynak oluşturmaktadır.

Kitapta Bulunan Konu Başlıkları

- Olimpiyatlarla Yazılım Testinin Ne İlgisi Var?
- İş Analistleri Ekran Tasarımı Yaparlar mı?
- Kullanıcı Kabul Testini Yaptık, Peki Kullanılabilirlik Testine İhtiyacımız Var mı?
- Şirketinizdeki Superman, Spiderman ve İronman'ler Kim Biliyor Musunuz?
- Test Otomasyonu Sihirli Değnek mi?
- Grafik Tasarımcılar ile Kullanılabilirlik Uzmanları Aynı Kişiler midir?
- Dış Kaynak Kullanımı ile Askerliğin İlişkisi Nedir?
- Akrabalık İlişkileriyle Yazılım Testinin Ortak Paydası Nedir?
- Mobil Uygulamamıza Web Sitemizdeki Tüm Fonksiyonaliteyi Koymak Zorunda mıyız?
- Kullanılabilirlik ve Kullanıcı Deneyimi Arasındaki Fark Nedir?

Daha fazla bilgi veya kitapları satın almak için: Seçkin Yayıncılık - Sağlık Sokak 21 06410 Sıhhiye/ANKARA Tel: (0 312) 435 30 30 - Faks: (0 312) 435 24 72 [email protected]

Excel'de Finans Uygulamaları

Excel'de Finans Uygulamaları

Excel ile sürekli çalışan ve finansal hesaplamalar yapan çok sayıda kişi bulunmasına rağmen, Excel'in finans kısmı tam olarak bilinememekte, finans problemlerinin ve uygulamalarının Excel yardımıyla hesaplanması yeterince gerçekleştirilememektedir. Dolayısıyla bu da zamanın altın değerinde olduğu günümüzde, programın hızlı ve verimli kullanılamamasına sebep olmaktadır.

Excel'de Finans Uygulamaları kitabının amacı, dünyanın en popüler çalışma sayfası programı olan Excel'in gücünü kullanarak para ve sermaye piyasalarında en çok kullanılan ve pratikte en çok ihtiyaç duyulan finans konularının temel ve orta düzeyde matematiksel ve istatistiksel tekniklerle finans uygulamalarında kullanmaktır.

Kitapta finans konuları, örnek ve denemelerle öğrenilebilecek ve Excel'de kolaylıkla uygulanabilecek şekilde ele alınmaktadır. Bu kitaptaki konuları ve örnekleri özümseyerek bitirdiğinizde finans ve istatistik konularına bakışınız çok daha farklı olacak ve Excel'de geliştireceğiniz model ve uygulamalarınızdaki tek kısıtlayıcı faktör hayal gücünüz olacaktır.

- Uygulama Dosyalarını seckin.com.tr'den indirebilirsiniz Kitapta Bulunan Konu Başlıkları
- Nakit Hareketlerinin Zaman Değeri / Faiz, Anüite ve Eşit Taksitli Kredi Hesaplamaları
- Yatırım Projelerinin Değerlendirilmesi / Para ve Sermaye Piyasası Araçlarının Analizi
- Temel Analiz, Grafikler ve Teknik Analiz, Oran Analizi / Optimal Sermaye Yapısı ve Sermaye Maliyeti
- Getiri, Risk ve Beta Katsayısı ile Portföy Kuramı ve Portföy Performansı
- Veri Tabloları ve Senaryo Yöneticisi ile Duyarlılık Analizi, Çözücü ve Hedef Arama
- Verileri Histogramlarla, Tanımlayıcı İstatistikler ve Özet Tablolar ile Özetleme
- Hareketli Ortalama ile Zaman Serileri ve Tahmin / Vadeli İşlem Piyasa Araçları: Opsiyonlar ve Futures Sözleşmeleri
- Regresyon Analizi ile Doğrusal İlişki, Korelasyon Katsayısı, Talep Eğrisi, Üs Eğrisi, Üstel Büyüme ve Doğrusal Olmayan İlişkiler
- Metin, Arama, Başvuru, Matematiksel ve Mantıksal Fonksiyonlar ile Vade İçin Tarih Hesaplamaları
- Çoklu Regresyon ve Çoklu Regresyonda Kalitatif Değişkenler
- Varyans Analizi: Tek Yönlü Anova, Tesadüfi Bloklar ve İki Yönlü Anova
- Tesadüfi Değişkenler, Weibull ve Beta Dağılımları, Monte Carlo Simülasyonu, Ekonomik Sipariş Miktarı ve Kuyruk Teorisi

Daha fazla bilgi ve satın almak için: Seçkin Yayıncılık - Sağlık Sokak 21 06410 Sıhhiye/ANKARA Tel: (0 312) 435 30 30 - Faks: (0 312) 435 24 72

Android ve Oyun Programlama

Android ve Oyun Programlama

Gözden geçirilmiş ve genişletilmiş dördüncü baskıda, okuyuculardan gelen yoğun istek üzerine Android Studio konusu da eklemiştir.

Android işletim sistemi, akıllı telefonlarda en çok kullanılan işletim sistemi olmuş ve Android Markette yüz binlerce farklı uygulama ile akıllı telefon kullanıcılarına farklı uygulamaları indirme şansı vermiştir. Başarılı ve güzel çalışan uygulamalar ise uygulamayı yapan kişiye maddi ve manevi kazançlar sağlamaktadır. Bu sebeple, Android konusunda yazılımcı ihtiyacı her geçen gün artmaktadır.

Ülkemizde Android işletim sistemi Milli Eğitim Bakanlığının FATİH projesiyle birlikte büyük önem kazanmış ve bu konuda yazılımlara/yazılımcılara daha da çok ihtiyaç duyulmaya başlanmıştır Kitap, Android SDK'nın temelinden başlamış ve Facebook/Google+ - Android bağlantısı gibi ileri konuları da içermektedir. Konular anlatılırken ekran görüntüleri eşliğinde çok sayıda örnek verilerek konunun ve farklı uygulamaların daha rahat anlaşılması amaçlanmıştır.

Kitapta Bulunan Konu Başlıkları

- Android Studio
- Android ve Oyun Programlamanın Temelleri
- OpenGL ES
- Emülatör Kullanımı
- Android–UI
- SQLite
- Content Provider
- Ses Tanıma
- SMS
- Multimedya
- Facebook – Google+
- Google App Inventor

Daha fazla bilgi ve satın almak için: Seçkin Yayıncılık - Sağlık Sokak 21 06410 Sıhhiye/ANKARA Tel: (0 312) 435 30 30 - Faks: (0 312) 435 24 72

Okuyucu Yorumları