Android 5.1, HD Voice ve fazlasıyla geldi!

Android'in bir sonraki sürümü 5.1, Google tarafından resmi olarak duyuruldu! İşte sundukları...

Android 5.1 ortaya çıktı!

Geçen ay Android One'lı telefonlara gelen Android 5.1, Google tarafından resmi olarak duyuruldu. Android blog'unda yapılan duyuruya göre güncelleme, bu hafta Nexus'lara gelecek.

Android 5.1 için çok fazla heyecanlanmanıza gerek yok, çünkü sürümdeki 0.1'lik artış, çoğunlukla hata onarımlarıyla ilgili. Güncellemenin sunduğu yeni işlevler ise şunlar:

HD ses: HD Ses destekli mobil ağlarda, Nexus 6 gibi bu özelliği destekleyen bir cihaza sahipseniz, HD Ses'ten faydalanabilirsiniz.

Multi-SIM desteği: Telefonunuzda birden fazla SIM kartı slotu varsa, artık her ikisini birden kullanabilirsiniz.

Cihaz koruma: Telefonunuz çalınırsa veya kaybolursa, kilidini açmak için Google hesabınızla giriş yapmanız artık şart (fabrika ayarlarına dönüş için bile).

Hızlı ayarlar: Katılmak istediğiniz Wi-Fi ağını veya bağlanmak istediğiniz Bluetooth cihazını hızlı ayarlar menüsündeki açılır listeden hemen seçebilirsiniz.

Üreticiler, cihazlarını kendi arayüzleriyle sunduklarından bu yeniliklerden bazıları, sadece Nexus ve Google Play Edition telefonlarda görünebilir. Bakalım cihazlarını Android 5.0'a güncellemekte yavaş kalan firmalar, 5.1 güncellemesini ne zaman sunabilecekler.

Okuyucu Yorumları