Android 5.1, HTC One M8'e bu tarihte gelecek!

İyi haber: One M8, Android 5.1'e güncellenecek. Kötü haber: Biraz beklemeniz gerekecek!

Android 5.1 geç gelecek!

Android Lollipop, yayınlanmasının üzerinden 6 ay geçmesine rağmen tüm Android'li cihazların yüzde 5,4'üne girebildi. Ancak Google, olumsuz görünen bu kullanım oranına rağmen Android 5.1 gibi yeni sürümler geliştirmeye devam ediyor.

Android 5.1, ilk olarak Şubat'ta uygun fiyatlı Android One'lı telefonlarda fark edilmiş, bundan bir ay sonra Nexus cihazlarına sunulmaya başlanmıştı. HTC ise 5.1 güncellemesini telefonlarının Google Play sürümlerine sunan nadir üreticilerden olmuştu.

HTC, One M7 için yeni güncelleme sunmayacağını duyurmuştu ancak One M8 sahipleri, yeni Android güncellemelerini beklemeye devam etmekteydi. Şimdiyse HTC One M8'in Android 5.1 güncellemesini almasının Ağustos 2015'i bulacağı anlaşıldı. HTC'nin İngiltere'deki Twitter hesabının bir soruya verdiği cevaba göre Android 5.1'in One M8'e gelişi, Ağustos 2015'ten önce gerçekleşmeyecek.

HTC, güncellemeyi Ağustos'un ilk gününde yayınlamayı planlıyor, ancak bu tarih bile One M8 sahiplerinin tam 3 ay bekleyeceği anlamına geliyor. Yine de One M9'da ortaya çıkan Sense 7 kullanıcı arayüzüyle geleceği için, güncellemeyi beklemenize değebilir.

Okuyucu Yorumları