Android 5'li Nexus 5, Ekim'de gelebilir!

LG her ne kadar "yapıyoruz" dese de, Android 5'li LG Nexus 5 söylentileri devam ediyor!

Nexus 5'ten yeni haberler!

Nokia'nın 41 megapiksel kameralı yeni Lumia 1020'si şu sıralar cep dünyasını meşgul etse de, merakla beklenen bir cep daha var: Nexus 5.

Nexus 4'ün sahibi LG, Mayıs ayında her ne kadar bir Nexus 5 üretmeyeceğini açıklasa da söylentiler, cihazın yine LG tarafından üretileceğini iddia ediyor. Korece web sitesi Daum'a göre Nexus 5, LG Optimus G2'yi temel alacak. Bir önceki Nexus 4'te de Optimus G izlerine rastlamanız mümkündü.

G2'nin özellikleri, geçtiğimiz günlerde ortaya çıkmıştı. Engadget'in ortaya çıkardığı özelliklere göre cihaz, 5.2 inç'lik Full HD IPS LCD ekrana, çok ince ekran çerçevesine, 2.3GHz Qualcomm Snapdragon 800 işlemciye, 2GB veya 3GB RAM'e sahip olacaktı. Cihazın sayılan diğer özellikleri arasında 13 megapiksellik bir kamera ve 2.700mAh kapasiteli bir pil vardı.

Daum'a göre G2 Android 4.2.2 ile satışa sunulacak olsa da Nexus 5, Android 5.0 ile çıkış yapacak. Tüm Nexus ceplerde olduğu gibi Nexus 5 de "stok Android" deneyimi sunacak.

Bu son dedikodular hakkında ilginç olan şey, Mart ayında sızan Nexus 5 özelliklerinden çok farklı şeyler söylememesi. Daum'a göre Nexus 5, Ekim ayında çıkabilir. LG Optimus G2'nin ise 7 Ağustos'ta resmi tanıtımının yapılması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları