Android 6.0, 6 aya rağmen "sürünüyor!"

Ortaya çıkışının üzerinden 6 aydan fazla zaman geçen Android 6.0, "sürünmeye" devam ediyor!

Android 6.0 "sürünüyor!"

Halihazırda oldukça sınırlı sayıda kullanıcı Android'in en yeni (ve en güvenli) sürümünü akıllı telefonları ve tabletlerinde kullanıyor. Bu durum aslında tam olarak kullanıcıların da hatası değil. Zira bu sayının halen oldukça düşük olmasının temel nedeni hem işletim sistemi geliştiricileri hem de Android cihazların üreticileri ve GSM operatörleri.

Google tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre Android cihazlarının yaklaşık yüzde 70'i Android KitKat sürümünü barındırıyor. Diğer yandan KitKat'ın Google tarafından halen güvenlik güncellemeleri sunulan en eski Android sürümü olduğunu belirtelim.

Rapordaki en şaşırtıcı verilerden birisi de Android kullanıcılarının yalnızca yüzde 4.6'sının Android 6 Marshmallow'u kullanması. Söz konusu sürüm halihazırda tam bir disk şifreleme ve özel uygulama yetkileri sunan tek Android sürümü. Ve bu özellikleri şu anda kullanabilenlerin sayısı yok denecek kadar az.

Durumun ne denli tuhaf göründüğünü daha iyi ortaya koymak adına bir karşılaştırma yapabiliriz. Android'in en büyük rakibi Apple'ın iOS işletim sisteminin kullanıcılarının yüzde 84'ü en yeni sürüm iOS 9'a çoktan güncelleme yapmış durumda.

Okuyucu Yorumları