Android 6.0 için uygulama izinlerine dikkat!

Android 6.0 Marshmallow'da bazı uygulamaların garip çalışmasının nedeni, bu sorun olabilir!

Android 6.0'da izin sorunu!

Eğer cihazınız için Android 6.0 Marshmallow güncellemesi alan şanslı kişilerden biriyseniz, bazı uygulamaların garip şekilde davrandığını fark etmiş olmalısınız. Bunun nedeni belirli uygulamaların bazı özellikler için izin talebinde bulunmaması olabilir.

Android 6.0 ile birlikte gelen yeni izin sistemi ile Google tüm kontrolü kullanıcıya vermiş durumda. Buna bağlı olarak kullanıcılar uygulamaların hangi erişim iznine sahip olacağını belirleyebiliyorlar. Ancak problem, uygulamaların bu izinleri isteyebilmeleri için güncellenmiş olmamalarından kaynaklanıyor. Geliştiricilerin yeni sürümü hedefleyerek uygulamalarını Marshmallow'a göre yeniden elden geçirmeleri gerekli.

Bu bazı özelliklerin kullanılamamasına yol açabilir. İlginç olan Google'ın kendi Google+ uygulamasının bu duruma bir örnek teşkil etmesi. Bu uygulama için depolama izni verilmezse, bir gönderi oluştururken resimlerin küçük ön izlemeleri görüntülenemiyor.

Akıllı telefonunuzdaki uygulamalar eğer işletim sistemi güncellemesinden önceki gibi çalışmıyorsa, izinlerini denetlemeniz gerekiyor. Bunun için Ayarlar > Uygulamalar > [Uygulama ismi] > İzinler menüsünü ekrana getirerek hangi izinlerin etkin olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları